UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - 10 yıllık "uyuşturucu esareti"nden kurtuldu

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - 10 yıllık "uyuşturucu esareti"nden kurtuldu

Yalova'da 10 yıl önce uyuşturucuya başlayan 23 yaşındaki genç, Ayakta Erişkin Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin desteğiyle hayata tutundu- O.Ç: - "Bunun sonu yok. Gidilen yol, yol değil. Geri dönmek için çok da geç değil. AMATEM var. Ailevi destek alsı

YALOVA (AA) - YAVUZ EMRAH SEVER - Yalova'da 10 yıl önce uyuşturucuya başlayan 23 yaşındaki genç, Ayakta Erişkin Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) desteğiyle sağlığına kavuştu.

Yalova Devlet Hastanesi AMATEM'de tedavisi süren O.Ç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailevi sorunlar yaşadığı dönemde uyuşturucuya başladığını ve 10 yıl madde kullandığını söyledi.

O.Ç, uyuşturucuya başlarken bağımlı olabileceğini düşündüğünü ancak o dönem bunun zararlı olabileceğini aklından geçirmediğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"O anki psikoloji ile şu anki çok farklı. Kullanan biriyle kullanmayan biri gerçekten çok değişik düşünüyor. O gün çok zararlı olmadığını düşünüyordum. O gün zararları detaylıca anlatılsaydı belki devam etmemeyi düşünürdüm. Bilemiyorum. Doğru bilgilenmek önemli."

Kendi arzusuyla 10 yıl bağımlılığın ardından tedavi olmaya karar verdiğini anlatan O.Ç, "Madde kullanırken hiçbir şey düşünmüyorsun, aklına bir şey gelmiyor, sadece o geliyor aklınıza." ifadelerini kullandı.

- "5 aydır AMATEM'de tedavi görüyorum, çok iyi gidiyor"

O.Ç, kendisinden çok çevresine zarar verdiğini düşünmeye başladığı için uyuşturucu kullanımını bırakmaya karar verdiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bırakmaya karar verdikten sonra AMATEM'e başvurdum. Daha önce kendi çabamla bıraktım. 7 ay kadar kullanmadım. Bundan 2 yıl önceydi. Tekrar bir anlık sinirle başladım. 5 ay öncesine kadar yaklaşık 2 ay kullandım. 5 aydır AMATEM'de tedavi görüyorum. Çok iyi gidiyor. Tedavi sürecinde AMATEM'de düzenlenen grup eğitimlerine katılıyorum."

AMATEM'deki tedavi süreci hakkında bilgi veren O.Ç, önce psikolojik destek aldığını, sonra ilaç tedavisinin uygulandığını belirtti.

O.Ç, tedavi görürken AMATEM'e düzenli gelmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Ben bazı kişileri biliyorum. Tedavi süreci devam ederken bir yandan da madde kullanmaya devam ediyor. Ben bunları gördüm. Bunun da düzenli gelmemekten olduğunu düşünüyorum. Burayı ihmal ediyorlar, oraya gidiyorlar. Öyle diyeyim." görüşünü aktardı.

Uyuşturucu kullanımını bıraktıktan sonra ailesi ve çevresinden destek gördüğünü, onların kendisini motive ettiklerini anlatan O.Ç, artık hayatının daha düzenli olduğunu ifade etti.

O.Ç, uyuşturucu kullananlara çağrıda bulunarak, "Bunun sonu yok. Gidilen yol, yol değil. Geri dönmek için çok da geç değil. AMATEM var. Ailevi destek alsınlar. Bir de kafada bitirmek gerekiyor. Kafan maddede olursa, sen ne kadar tedavi olursan ol. Sen onu gider yine içersin. Kafanda bitireceksin ilk başta." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :