"Uyuşturucunun ilacı spor"

"Uyuşturucunun ilacı spor"

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:- "Türkiye'de 10 binlerce semt sahaları yapıyoruz. Sporun gücü aynı zamanda terörü de yenecektir"- "(Çaykur Rizespor'un Avusturya kampını iptal etmesi) Destekliyoruz. Bütün takımlara da aynı tavsiyeyi yapıyoruz. Çü


RİZE (AA) - Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye'de 10 binlerce semt sahaları yapıyoruz. Uyuşturucunun ilacı spor. Sporun gücü aynı zamanda terörü de yenecektir." dedi.

Bakan Bak, Rize İslampaşa mahallesindeki semt sahasının bulunduğu alanda yaptığı konuşmada, 17 merkez semt sahasının açılışının önemli olduğunu belirtti.

Uyuşturucunun en büyük ilacının spor olduğuna dikkati çeken Bak, "Herkese görev düşüyor. Herkesi spor sahalarına getirmek gerek. Spor bir yaşam tarzı. Gençleri spora yöneltmek için yoğun çalışma yapıyoruz. Okullarda yetenek taraması başlattık. Bir ay içerisinde yaklaşık 425 bin gencin taramasını gerçekleştirdik. Bunların en az iki lisans almasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Program sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporu çok önemsediğini vurgulayarak, "Türkiye'de 10 binlerce sayılacak semt sahaları yapıyoruz. Uyuşturucunun ilacı spor. Sporun gücü aynı zamanda terörü de yenecektir. Bunu doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da görüyoruz. Yaptığımız tesislerde onlarca çocuk spor yapıyor. Dağa gitmiyorlar ve biz orada onlarla spor yaparken de büyük keyif alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gençlerle spor yapma şansı bulduğuna değinen Bak, "Bizim ricamız herkesten çocuklarını alıp spor salonlarına getirsinler. Rize'de de tesisler yapıyoruz. Bu tesisler ülkemiz için çok önemli. Amatör spor kulüplerinin yöneticileri birer kahraman. Çocuklarımızın ellerinden tutup onlara lisans çıkarsınlar. Uyuşturucu ile mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


- Avusturya'da camilerin kapatılması


Bakan Bak, bir gazetecinin "Avusturya hükumetinin camilerle ilgili aldığı kararı ve Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından ıslıklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Avusturya hükümetinin aldığı karar kabul edilemez bir karar. Bu baskıcı bir yapı. Oradaki vatandaşlarımıza baskı uygulamak için yapılan bir şey. İnsanların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için engel konamaz. Dolayısıyla bu kasıtlı yapılan bir şey. Dışişleri Bakanımız diğer yetkililer şiddetle kınadı ve uyardılar."

Kimsenin gönüllere perde çekemeyeceğine değinen Bak, "Mesut Özil ve İlkay kardeşimiz geldiler. Sevgidir, çok doğal. Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi. Futbolu en üst seviyede oynamış başarılı bir yönetici. Futbolu çok iyi biliyor ve her şeyini takip ediyor. Toplumda önderlik yapıyor, bize önümüzü açıyor. Siz hiçbir zaman gönüllerdeki bağı kopartamazsınız. İnsanların gönülden bağı var Sayın Cumhurbaşkanımıza." dedi.

Çaykur Rizespor'un Avusturya kampını iptal etmesinin çok yerinde bir tepki olduğuna vurgu yapan Bak, "Destekliyoruz. Bütün takımlara da aynı tavsiyeyi yapıyoruz. Çünkü bu ülkenin takımları ülkemize karşı yapılan her ne hareket olursa olsun gerekli tepkiyi göstermelidir. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkenin güçlü olmasını istiyoruz. Başarılı olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin çıkıp da ülkemize karşı kasıtlı hareketlerde bulunmasını kabul edemeyiz. Bunun karşı en sert tepkiyi gösteririz." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :