Uyuşturucu, Türkiye’yi tehdit ediyor

Uyuşturucu, Türkiye’yi tehdit ediyor

Uyuşturucuyla mücadele için kurulan Gül Gençlik Derneği’nin Kurusu Başkanı Yakup Özkurt ve Genel Müdürü Zeki Yiğit, uyuşturucu batağına saplanmış tüm gençleri kurtarmak için her zaman çalıştıklarını söylediler.

Dünyada ve Türkiye’de artan uyuşturucu kullanımı her geçen gün gençliği tehdit ederken Türkiye’deki yetkili bakanlıklar uyuşturucuyla mücadelelerini genişletmeye devam ediyorlar. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Okul önlerinde uyuşturucu satıcılarının ayağını kırın” açıklamasını ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ‘Uyuşturucuyla mücadele konusunda STK’lar destek vermeli” sözlerini değerlendiren Dernek Başkanı Yakup Özkurt, yapılan çalışmaları anlattı.

gul-dernegi--(9).jpg

Gençliğin ülkemizin yarını olduğuna dikkat çeken Özkurt, “Son olarak bakanlarımızın açıklamalarını takdir ediyoruz. Bakanlarımız uyuşturucu kullanıcılarından çok satıcıların önüne geçilmesini de istedi. burada da devletin gençlerimizi yalnız bırakmadığı ortaya çıkıyor. Burada uyuşturucuya bulaşmış insanlarımızı kurtarmayı amaçlıyoruz. Uyuşturucu sadece kullanıcılarına zarar vermiyor, bunun yanında ailelere ve ülkemizin geleceğine zarar veriyor. Bunun için kesin ve ciddi kararlarla uyuşturucuyla mücadele edilmesi gerekiyor. Son zamanlarda da bu konuda kararlı adımlar atıldı. Özellikle Konya’da Vali Yakup Canbolat ve Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın başarılı çalışmaları neticesinde uyuşturucunun önü kesiliyor. Gençlerimizi bu felakete sürükleyen uyuşturucuya karşı yapılan çalışmaları çok iyi değerlendiriyoruz” diye konuştu.

BAĞIMLILARI TOPLUM DIŞLAMAMALI

Uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çeken Başkan Özkurt, toplumda ciddi bir genç kitlenin uyuşturucu bağımlısı olduğunu da vurguladı. Bu sayının her geçen gün artmasından endişelendiklerini dile getiren Özkurt, özellikle uyuşturucu bağımlısı gençlerin toplum tarafından dışlanmaması gerektiğini söyledi. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin büyük bir kısmının aile içi ve sosyal sorunlar yüzünden bağımlı olduğunu aktaran, Özkurt, “Türkiye’de 3 milyonun üzerinde genç, uyuşturucu bağımlısı bulunuyor. Bu gençlerimize sadece devletin sahip çıkması yetmez. Toplum tarafından dışlanan gençler daha çok bu bataklığa batıyor. Bunun için toplumun bu gençlerimizi bağrına basmalı ve bu bataklıktan hep birlikte gençlerimizi çıkarmalıyız. Biz Gül Gençlik Derneği olarak sürekli sahadayız. Gençlerimizi düştükleri durumdan kurtarmak için alilerle görüşmeler yapıyoruz. gençlerimizi buraya getirerek daha uyuşturucudan uzak tutmaya çalışıyoruz” dedi.

gul-dernegi--(12).jpg

GENÇLER KURTULUYOR

Gül Gençlik Derneği’nin faaliyetlerini ve uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını anlatan dernek genel müdürü Zeki Yiğit, uyuşturucu bağımlısı gençlerin planlı şekilde bağımlı olmaktan kurtardıklarını dile getirdi. Uyuşturucu bağımlılarını 3 aşamadan geçirerek bu durumdan kurtardıklarını söyleyen Yiğit, 3 aşamanın manevi, sosyal, psikolojik olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Aşamalarda yapılan projeleri açıklayan Yiğit, “Manevi destek aşamamızda, bağımlı gencimizi dini, vatani ve ailevi maneviyatın önemini aktarıyoruz. Burada da müftülükten hocalarımız ve fikir adamlarımız bizlere yardımcı oluyor. Sosyal desteklerde ise gezi programları, el becerileri,  sanatsal ve kültürel faaliyetler yapıyoruz. bunun yanında bağımlı gencimizi bizimle vakit geçirdiğini için zararlı çevresinden de uzaklaşmış oluyor. Psikolojik destekleme de ise ilk başta aileleri nasıl davranacakları hakkında bilgi veriyoruz. Bunun yanında yüksek bağımlı gençlerimizi belli bir programla AMATEM’e yönlendiriyoruz. Yine psikolojik desteklerimizin yanında danışma merkezliği de yapıyoruz. yaptığımız çalışmalar neticesinde Gül Gençlik Derneğine gelen bağımlılardan aldığımız sonuç yüzde 40’lara ulaştı” şeklinde konuştu.

gul-dernegi--(4).jpg

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Gül Gençlik Derneği’nin uyuşturucu bağımlısı her gence sonuna kadar kapılarının açık olduğunu sözlerine ekleyen Yiğit, uyuşturucu bağımlısı gençlerin burayı kendi evleri gibi görmelerini istiyoruz. Buraya gelerek bizden yardım isteyen her bağımlı, kurtulmanın ilk adımlarını atmıştır ve bizimle birlikte bu bataklıktan kurtulacaktır” dedi.  Servet R. Çolak – Memleket