Uyuşturucu Maddeler Komisyonu

Uyuşturucu Maddeler Komisyonu

BM Genel Sekreteri Guterres, uluslararası toplumun uyuşturucu maddelerin kontrolüne yönelik gelecek yıllarda daha iyi ve dengeli bir yol bulma imkanının olacağını söyledi

VİYANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık yapan maddelerin kontrolüne ilişkin, "Uluslararası toplum, önümüzdeki 10 yılda daha iyi ve dengeli bir yol bulma şansına sahip olacaktır." dedi.

Uyuşturucu Maddeler Komisyonunun 61'inci oturumu, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde başladı.

Komisyonda sentetik opioid (Bağımlılık yapan keyif verici madde) kriziyle mücadele, çocukların korunması, okullarda uyuşturucu kullanımını önleme, anne ve çocuğa HIV virüsü bulaşmasını önleme tedbirlerinin yanı sıra 2019 yılında düzenlenecek Uyuşturucu Maddeler Komisyonunun oturumuna ilişkin kararlar ele alınacak.

Oturum açılışında, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in video mesajı paylaşıldı.

Guterres, uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık yapan maddelerin kontrolüne ilişkin, "Uluslararası toplum, önümüzdeki 10 yılda daha iyi ve dengeli bir yol bulma şansına sahip olacaktır." görüşünü aktardı.

“BM Genel Kurulunun özel oturumunda, organize suçların durdurulmasında insan haklarını koruyarak kalkınmayı mümkün kılan ve hak temelli tedavi ve desteğin sağlanmasının teşvik edilmesinde fikir birliğinin sağlandığını” belirten Guterres, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisinin diğer BM kuruluşları ile iş birliği içinde organize suçla mücadelede ortak ve kapsamlı bir strateji belirlemesi çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Direktörü Yury Fedetov da, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, Uyuşturucu Maddeler Komisyonunun önemine işaret ederek, komisyonun, başta BM üyesi ülkeler olmak üzere uluslararası ve bölgesel oluşumları, sivil toplum kuruluşlarını, bilim insanları ve gençleri buluşturduğunu söyledi.

Fedetov, komisyon bünyesinde toplanan siyasi sorumluluk, uzmanlık ve deneyimin, uyuşturucu ile mücadelede hayati bir kaynak oluşturduğunu vurguladı.

Dört gün sürecek oturum, BM üyesi ülkeler, sivil toplum örgütleri, akademi ve özel sektörden bin 500'den fazla katılımcıyı bir araya getirecek.

100'ün üzerinde yan etkinliğin düzenleneceği oturumda, Yeşilay da sunumlar yapacak.


Uyuşturucu Maddeler Komisyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :