"Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı"

"Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı"

- Yazar, aktör ve eski hukukçu Yenişehirlioğlu:- "Sanat ve sanatçının bu konudaki katkıları ne olabilir, kanayan yaraya nasıl bir çözüm getirebilirleri konuştuk. Çok enteresan fikirler ortaya çıkıyor"- "Gençlik ve Spor Bakanlığının sanat ve sanatçıların f


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği "Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı" sona erdi.

Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın öğleden sonraki bölümünde "Kültürel Faaliyetlerin Uyuşturucu Madde Kullanımını Önlemedeki Rolü ve Önemi" konulu oturum yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz'ın bir sunum gerçekleştirdiği oturuma akademisyenler ile sanat camiasından isimler katıldı.

Oturumun arından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yazar, aktör ve eski hukukçu Bahadır Yenişehirlioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü çalışmanın önemine değinerek, "Sanat ve sanatçının bu konudaki katkıları ne olabilir, kanayan yaraya nasıl bir çözüm getirebilirleri konuştuk. Çok enteresan fikirler ortaya çıkıyor. Bu çalışmadan çok güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Ben de bir yazar, aktör ve eski hukukçu olarak kendi deneyimlerinden yola çıkarak fikirlerimi sundum. Bakanlığımıza faydalı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü bu, hepimizin yarası. Bunu ne kadar kısa sürede kurutur ve yok edersek, ciddi kazanımlar elde edeceğiz." diye konuştu.

Çalıştayda paylaştıklarına değinen Yenişehirlioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin kadim değerleriyle barışık olmayan, kendi kültürel mirasına sahip çıkmayan, milli ve manevi değerler üstünden evrensel bir norm oluşturmamış, kendi entelektüel birikimini var edememiş, altyapısını kurgulayamamış, aslında sanatçı diyemeyeceğimiz ama küresel sömürü düzencilerinin köpürttüğü, var ettiği ve bize sanatçı gibi sunduğu, gençlerimize kötü örnek olan kişilerin topluma ne denli büyük zararlar verdiğine dair bilgilerimi aktardım. Kendi kültürel değerlerimize vakıf, entelektüel bir donanımı olan ve evrensel bir bakış açısı geliştirmiş, gençlere tepeden bakmayan sanatçıların gençler üzerinde nasıl yarar sağlayacağını anlattım. Görsellik, sanatçılar, diziler, sinema ve sosyal medya, hayatımızın vazgeçilmezleri haline geldi. Bir toplumu bunlar vasıtasıyla yok edip, perişan hale getirebiliyorsunuz. O toplumun bütün değer yargılarını yok edebiliyorsunuz. Bu alanların doğru kişilerle kullanıldığı takdirde nasıl şifa kaynağı olabileceğinin örneklerini anlattım. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının sanat ve sanatçıların fikirlerini alması ve onlarla bir çalışma içine girmesi son derece sevindirici. Benim açımdan çok verimli geçti."

Gerçek sanatçıların gençlere örnek gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Bahadır Yenişehirlioğlu, "Küresel sömürü düzeni ve onun yerli iş birlikçileri, aslında sanatçı olmayan ama sanatçıymış gibi gösterilen yanlış örnekler üzerinden gençlerimizin zihni yapısını değiştirmek ve onların ahlaki yapısını bozmak için ellerinden geleni yapıyor. Kahraman gibi gösterilmiş bir sanatçının aynı zamanda uyuşturucu batağında olması, örnek olarak gösterilen bir kişinin uyuşturucudan tutuklanması ya da bu işin ticaretini yapması, bilinç altımızda 'Bunda bir sıkıntı yok. Bunu kullansak da bir yerlere gelebiliriz' gibi çok kötü örneklere götürüyor. Gerçek sanatçıların gençlere örnek gösterilmesinin, onlara fayda sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :