Uyuşturucu ile mücadelede hedef metruk binalar

Uyuşturucu ile mücadelede hedef metruk binalar

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, uyuşturucu ile mücadelede hedeflerinin metruk binaların farklı kişilerce kullanılmasının önlenmesine...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, uyuşturucu ile mücadelede hedeflerinin metruk binaların farklı kişilerce kullanılmasının önlenmesine yönelik tedbirler olduğunu söyledi.

Kırşehir Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Akın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik salonundaki toplantıda konuşan Akın, il genelinde uyuşturucu başta olmak üzere gençleri zehirleyen, sağlıklarını tehdit eden, bağımlılık yapan bütün maddelerle mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Toplantının uyuşturucu ile mücadele konusunda alınacak bütün tedbirlerin görüşülüp değerlendirilmesi amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Akın, "Uyuşturucu belası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunlardan biri. Bu sorun sadece madde bağımlısı olanların ve ailelerinin değil, tüm toplumu yakından ilgilendiren bir sorundur. Bu sorunla başa çıkmanın yolu ve yöntemlerinden biri de tüm kurumlarımız arasında sağlanan işbirliğidir." dedi.

Uyuşturucu sorunu ile ilgili alınacak tedbirler çerçevesinde eylem planı hazırlandığına işaret eden Akın, önceliklerinin metruk binaların farklı kişilerce kullanılması engelleyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda çalışmalar yürütülmeye devam ediyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda sonuç almaya gayret gösteriyoruz. Toplumda infial yaratan birçok olayın temelinde madde bağımlılığının olduğunu görüyoruz. Toplumun huzur ve güvenliği için bu çalışmaların yapılması önemli. Bundan dolayı bu mücadelede görev alan herkesin bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyorum. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımızın üzerinde önemle durduğu hususlardan biri de metruk binalar konusu. Bu konuda görev ve sorumluluğu bulunan ilgili birimlerimizden özen göstermelerini rica ediyorum. Metruk binaların yıkılması, durumu iyi olanların ıslah edilmesi veya farklı kişilerce kullanılmasının önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması son derece önemli. Bu vesileyle, bu toplantının uyuşturucu ile mücadele konusuna etkin katkı sağlayacağına inanıyorum."

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mali Hizmetler Başkanı Serdar Duru, katılımcılara madde bağımlılığı ile ilgili sunum yaptı.

Toplantıya, Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, daire müdürleri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :