Uyanış gerçekleşiyor!

Uyanış gerçekleşiyor!

Çumra Merkez Atatürk Ortaokulu tarafından e twinning projesi olarak hazırlanıp ulusal ajansa sunulan Çanakkale Şehitlerini konu alan “ Uyanış Destanı” projesi kabul edildi.

Proje Koordinatörü H. Şükran Dikilitaş ve Koordinatör Yrd. Nurcan Kartal ve projede görev alan öğretmenler, günümüz teknoloji çağında Web 2.0 araçları kullanılarak öğrencilerde Çanakkale bilinci uyandırılması ve orada yaşanılanların dünyaya duyurulmasını hedeflediklerini belirttiler. Projenin Azerbaycan Koordinatörlüğünü Aida Alakbarova yürütürken, KKTC’nden de ortaklarının bulunduğu ifade edildi.

Çumra Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Erdoğan Şanlı da “Böyle bir projenin okumuzca yapılmasından dolayı onur duyuyoruz” dedi. Şanlı, Türk dünyasında bütünlük ruhunu ortaya koyan Çanakkale Savaşı’nın, Türk Milletinin bağımsızlığına düşkünlüğünü, toplum bilincinin, birlik ve beraberliğin önemini dünyaya duyurduğunu dile getirdi.

Çanakkale Savaşı’nda yaşanan olayların sosyal, kültürel ve siyasi etkilerini gençliğe tanıtmayı amaçlayan projenin hedefleri arasında bilinçli bir toplum oluşturulması, ecdadımızın yaptıkları fedakârlığın gençlerimize aktarılması, bağımsızlık bilincinin güçlendirilmesi ve gençlerin savaşlara karşı barışçıl yaklaşımlar geliştirmelerine katkı sağlamak yer alıyor.Haber Merkezi