UÜ'de yeni akademik yıl açılışı

UÜ'de yeni akademik yıl açılışı

Rektör Prof. Dr. Ulcay: - "UÜ'nün Türkiye'nin ilk 10 üniversite arasında yer almasını hedefliyoruz"

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesinin (UÜ) 2015-2016 akademik yılı, törenle başladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Görükle Yerleşkesi Mete Cengiz Kültür Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan UÜ'yü tercih ederek akademik eğitim hayatına ilk adımımı atan öğrencilere "Hoş geldiniz" dedi.

Planlı bir yerleşke yapılanması için başlattıkları üniversitenin tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan 1/100 binlik master plan çalışmasını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını ifade eden Ulcay, hayırsever iş adamları ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin de desteğini alarak, fakülte binalarının yenilenmesi, sosyal donatı alanlarının ve ek eğitim merkezlerinin inşaatlarına başladıklarını söyledi.

Ulcay, yabancı öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilecekleri Türkçe Eğitim Merkezini kurduklarını, hedeflerinin 4 yılın sonunda yabancı öğrenci sayısını 5 bine çıkarmak olduğunu bildirdi.

Öğrencilere daha kaliteli hizmet verebilmek için "Öğrenci İşleri Dekanlığı"nı kısa süre sonra hayata geçireceklerine işaret eden Ulcay, "Resmi olarak kurulu bulunan Diş Hekimliği Fakültemizi öğretime açmak için girişimlerimizi başlattık. Bursa sanayisinin dönüşümüne daha çok katkı sağlamak amacıyla üniversitemize Uzay ve Havacılık Fakültesi kazandırmayı planlıyoruz. Yerleşkemizdeki uçak pistini de yeniden düzenleyip, hem eğitim uçuşlarına hem de sivil havacılığa hizmet verir hale getireceğiz" diye konuştu.

Ulcay, ikinci öğretimi kaldırmaya hazırlandıklarını, bunun yerine öğrencilerin uzaktan da eğitim alabilecekleri "açık öğretim fakültesi" sistemine geçmeyi planladıklarını ifade etti. 

UÜ'nün Türkiye'nin ilk 10 üniversite arasında yer almasını hedeflediklerini aktaran Ulcay, öğrencilere, "Liselerden mezun olup üniversiteye geldiniz. Burada biz sizlere her şeyi öğretmeyeceğiz, burada sizlere ilgi duyduğunuz alanlarda, kendinizi yetiştirirken size gerekli olan bilgileri öğrenmenin yollarını öğreteceğiz. Bir de sizlerden ricam şu; bu şehrin üniversitesinde okurken şehri de tanımak için zaman ayırın, Bursa'yı da okuyun" öğüdünde bulundu.

- İlk dersi Vali Karaloğlu verdi

Vali Münir Karaloğlu ise öğrencilere ilk dersi verdi. 

Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğunu anlatan Karaloğlu, "Türkiye bulunduğu ligden bir üst lige geçmek istiyor. Bunun için eğitim çok önemli. Bu kentin valisi olarak ana okulundan üniversiteye kadar eğitime büyük önem gösteriyoruz" dedi.

Karaloğlu, üst düzey yönetici ve vali olarak Kocaeli, Van ve Bursa'da edindiği tecrübeleri slayt eşliğinde öğrencilere anlattı.

Törene, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, milletvekilleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı