UÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde taşeron işçiler iş bıraktı

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde taşeron işçiler iş bıraktı

Koop-İş Balıkesir Şube Başkanı Arslan:"İşçiler sabah işe girmediler, bu haklarımız verilene kadar da eylemimizi sürdüreceğiz. 'Eşit işe eşit ücret' ilkesinden yanayız"

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan taşeron işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemine başladı.

Koop-İş Balıkesir Şube Başkanı Levent Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 756 üyelerinin bulunduğu hastanede, işçilere haklarının ödenmediğini savundu.

Hakları için dilekçeyle müracaat ettiklerini dile getiren Arslan, 20 günlük yasal süre olmasına rağmen işçilere herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi.

Levent Arslan, şöyle konuştu:

 "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın işçi ihalelerinin 3 yılda bir yapılması yönündeki açıklamasına rağmen rektörlük, ihaleyi yılda bir yapıyor. Yılda bir yapıldığı zaman da Kamu İşverenleri Sendikası sözleşme imzalamıyor. Dolayısıyla biz işçimize burada hiçbir kazanım elde edemiyoruz. Biz sadece yasal haklarımızı istiyoruz. Başka da siyasi bir amacımız yoktur. İşçiler sabah işe girmediler, bu haklarımız verilene kadar da eylemimizi sürdüreceğiz. 'Eşit işe eşit ücret' ilkesinden yanayız. Yanındaki devlet memuruyla benim işçim aynı işi yapıyor ama memurun aldığı ücret onun iki katından fazla. Biz onu da istemiyoruz, sadece toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Rektörlük buna itiraz ediyor. Bu işçiler taşeron işçiler, fakat muvazaa davasını kazanmış kadrolu işçilerimiz ama rektörlük mahkeme kararını da uygulamıyor."

Bu arada, hastaneye gelen bazı hasta ve hasta yakınlarının işlemleri, eylem nedeniyle aksadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı