Usta’dan Ebe-Gebe Okulu’na ziyaret

Usta’dan Ebe-Gebe Okulu’na ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’tan detaylı bilgi aldı.

 

Türkiye genelinde örnek gösterilen ve son olarak İzmir’de uluslararası katılımla gerçekleştirilen ‘Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği’ kongresinde 176 sunum arasından ödül almaya hak kazanan ‘Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’tan detaylı bilgi aldı. Prof. Dr. Koç ile birlikte Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda açılan “Ebe-Gebe Okulu” nu inceleyen Genel Başkan Yardımcısı Usta,anne adaylarının keşkesiz ve korkusuz bir doğum süreci geçirmeklerini sağlamak, sezaryen oranlarını düşürmek ve normal doğum sayısını artırabilmek hedefi ile ortaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 900 anne adayının doğuma hazırlık eğitimlerinden hiçbir ücret ödemeden faydalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

USTA’DAN TEŞEKKÜR

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ ile birlikte Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Engin Dinç ve Dr. Abdullah Özüdoğru’nun da hazır bulunduğu ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Usta, İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’nde görev alan sağlık çalışanları ile de sohbet ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç da projenin başlamasında ve bugünlere gelmesinde büyük çaba sarf eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta’ya destek ve ilgileri nedeni ile teşekkür ederek, projenin son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini ve 2018 yılı hedeflerine ulaşıldığını vurguladı. 

usta’dan-ebe-gebe-okulu’na--(1).jpg