"Usta" oyunu Tekirdağ'da sahnelendi

"Usta" oyunu Tekirdağ'da sahnelendi

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan tiyatro oyunu, Tekirdağ'da izleyicilerle buluştu

TEKİRDAĞ (AA) - Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han'ı konu alan "Usta" isimli tiyatro oyunu, Tekirdağ'da izleyiciyle buluştu.

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan "Usta" isimli tiyatro oyunu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda sahnelendi.

2. Abdülhamid'in ölümünün 100'üncü yılı anısına Ziraat Bankası'nın destekleriyle hazırlanan ve baba-kız ilişkisi üzerinden anlatılan oyun, yoğun ilgi gördü.

Teknik ve dekor tasarımını Uğur Gürel'in üstlendiği ve yaklaşık 2 saat süren tek perdelik oyunda, Yenilmez'in yanı sıra Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş rol aldı.

Ahmet Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve buranın 41'inci durakları olduğunu söyledi.

Yenilmez, 2'nci Abdülhamid Han'ı 81 vilayet ve 100 noktada turneyle anmak için yola çıktıklarını ifade ederek, "Merhum sultanın birçok özelliği var. Bu ülkeye ilk tiyatro salonunu açmıştır. Özellikle 300 milyon altın borcunun, 30 milyona indirildiği dönemde Ziraat Bankası'nı kurmuştur. Türkiye'de ilk kez bir kurum, kurucusunu ölüm yıl dönümünde böyle bir sanat dalıyla yad ediyor ve 81 ile bu faaliyet taşınıyor. Dünyada da bir ilk olacak. Bir oyunun aynı sezon içerisinde 100 farklı noktada sahnelenmesi bir ilk olacak. Ben diziden dolayı ilgi eksikliği olabileceğini düşündüm ama her geçen gün salonlar daha çok doluyor." şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası Trakya Bölge Müdürü Kemalettin Bayat da böyle güzel bir oyunun izleyiciyle buluşmasına aracılık ettikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı dolayısıyla sahnelenen oyunu, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, protokol üyeleri ve vatandaşlar izledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :