Uslu, Ünlükul’u anlattı

Uslu, Ünlükul’u anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi “Koyunoğlu Müzesi Tarihî Konya Evi”nde; Konya kültür ve sanatı üstüne sunulan “İkindi Sohbetleri” devam ediyor.

Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği konferansta yazar Halil Uslu; 47. vefat yıldönümü dolayısıyla âlim, Konya İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Abdülmecid Ünlükul (Nursî) konferansını verdi. 11 Haziran 1967 günü Konya’da oturduğu evde vefat eden Abdülmecid Ünlükul’un hayat hikâyesini anlatan yazar Halil Uslu, Ünlükul’la ilgili Konya’da geçen hatıralara da geniş yer verdi. Seksen üç yaşında vefat eden, çok kalabalık bir cemaatle Üçler Mezarlığı’na defnedilen Abdülmecid Ünlükul’un aydın kişiliği, öğretmenliği, Arapçaya hâkimiyeti konferansta bulunan öğrencileri tarafından da konferans izleyicilerine aktarıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında yürütülen “Hoşgörü Ayı” çerçevesinde, toplantıya katılan yazar ve fikir adamlarının düşünceleri, Türkiye için hoşgörünün önemi Kon Tv ekibince filme alındı.

Âlim, öğretmen Abdülmecid Ünlükul’un, Konya Kız Öğretmen Okulu mezunu öğretmen kızı ile Konya Emniyet Müdürlüğü Ahlâk Zabıtası Komiserliği yapmış oğlu komiser Suad Ünlükul ile ilgili hatıraların da anlatıldığı toplantıda; yazar Halil Uslu genişletilmiş üçüncü baskısı yapılan “Bediüzzaman’ın Kardeşi Abdülmecid Nursî” adlı kitabını imzaladı.

Yazar Halil Uslu’ya, günün hatırası olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Büyükşehir Belediyesi Yayınlarından armağan etti.