Üsküp'te, "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı" filmi gösterimi

Üsküp'te, "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı" filmi gösterimi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı" filminin gösterimi gerçekleşti.Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı" filminin gösterimi gerçekleşti.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezinin organizasyonuyla, tarihi Türk Çarşısı'ndaki Kurşunlu Han'da gerçekleşen gösterime Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, oyunculardan Tuvana Türkay, Altan Gördüm ve çok sayıda Üsküplü katıldı.

Kızbaz burada yaptığı açıklamada, ramazan gecesinde "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı" filmini tarihi bir atmosferde, Makedonca alt yazı ile izlemenin çok keyifli olduğunu ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Filmin 1 Nisan'da vizyona girdiğini hatırlatan Kızbaz, "Bu ay Avrupa turnesi yapmıştık. Bu ayın son gösterimi de bu güzel şehirde olacak. Filmimizin ana karakteri olan Somunca Baba'nın evrensel değerlerinin, bu coğrafyada, bu topraklarda da aslında birçok insanın kalbinde ve ruhunda olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

Türkay ise ülke insanının çok sıcakkanlı ve güler yüzlü olduğuna dikkat çekerek, "Filmimizin burada gösterilmesinden çok mutlu oldum. Kalpten bir film yaptık, buraya ulaşabilmiş olmasıdan dolayı çok mutlu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Samsakçı da, enstitü olarak bu etkinliğe imza atmaktan onur duyduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :