Üsküp’te "Rumeli" esintisi

Üsküp’te "Rumeli" esintisi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen‘’Hicaz 4-Rumeli Saray Müziği" isimli konserde, Türk kanun sanatçısı İbrahim müzikseverlerle buluştu

ÜSKÜP (AA) – Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, ‘’Hicaz 4-Rumeli Saray Müziği" isimli konser düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi tarafından Üsküp Komedi Tiyatrosu'nda düzenlenen konserde, Türk kanun sanatçısı Cengiz İbrahim ve orkestrası Makedonyalı müzikseverlere buluştu.

Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Fuat Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rumeli ve Balkanlar'ın değeri olan İbrahim ve orkestrasının Rumeli müziği dinletisi sunduklarını ifade ederek, ‘’Yunus Emre Enstitüsü olarak her alanda, özellikle sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenleri destekleme noktasında birçok proje ve faaliyetlerimiz var.’’ dedi.

Korkmaz, bu akşamki konserle Balkanlar'ı Osmanlı'nın ürettiği müzikle buluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kanun sanatçısı İbrahim de yirmi yıldır "okyanus" olarak nitelendirdiği müziğin içerisinde bir damla olabilmek için çalıştıklarını belirterek, Hunlar'dan Anadolu’ya, oradan da Rumeli’ye gelen müzik değerleri üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Müzik anlamında Anadolu'da her şeyin yapıldığına işaret eden İbrahim, "Rumeli’de son derece ilginç bir müzik mevcut. Rumeli müziğinin makamlarına, çalgılarına ve ritimlerine özeniliyor.’’ diye konuştu.

İbrahim, konserlerinde Sultan Abdülmecid, Abdülaziz ve II. Murat’ın eserlerine yer verdiklerini vurgulayarak, sahnede kendisine eşlik eden müzisyenlerin filarmoni ve opera sanatçıları olduğunu kaydetti.

Makedonyalı vatandaşlar Rumeli saray müziği konserine büyük ilgi gösterdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :