Üsküp'te MATÜSİTEB 7. Olağan Genel Kurulu toplandı

Üsküp'te MATÜSİTEB 7. Olağan Genel Kurulu toplandı

MATÜSİTEB'in yeni dönem başkanı Hüsrev Emin oldu- Emin: - "MATÜSİTEB'in şu ana kadar gelinen kalitesini, performansını ve istikrarını sürdürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz"

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'da 13 yıldır faaliyet gösteren Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğinin (MATÜSİTEB) yeni dönem başkanı Hüsrev Emin oldu.

MATÜSİTEB üyeleri, başkent Üsküp'teki bir otelde düzenlenen 7. Olağan Genel Kurulunda yeni dönem başkanını seçti.

Kurula, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Başkatibi Nihat Gül, MATÜSİTEB eski dönem başkanı Tahsin İbrahim, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Makedonya Koordinatörü Teoman Tiryaki ile birliğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hüsrev Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MATÜSİTEB'in kuruluşundan bu yana aktif şekilde çalıştığını söyledi.

Emin, MATÜSİTEB'in kalitesi, performansı ve istikrarını sürdürmek için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Makedonya'daki soydaşların birlik ve beraberliği için projeler yapacaklarına işaret eden Emin, milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini anlattı.

Tahsin İbrahim de MATÜSİTEB'in ülkedeki dernekleri tek bir çatı altında topladığını dile getirdi. İbrahim, "MATÜSİTEB, Makedonya ve Balkanlar'da Türk halkına eğitim, kültür, sanat gibi alanlarda hizmet sunan ve Makedonya'daki devlet kurumlarımızla halkça temsilimizi gündeme getiren bir üst çatı teşkilatıdır." dedi.

Kurulda ayrıca Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in mektubu okundu.

Kurulda yapılan oylamada Emin, 40 üyeden 33'ünün oyunu alarak birliğin beşinci başkanı oldu.

Öte yandan, 2003'te kurulan MATÜSİTEB, Makedonya'daki dernek ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek faaliyetlerde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :