Üsküp'te "Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı" sergisi

Üsküp'te "Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı" sergisi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya Fotoğrafçılar Birliğinin iş birliği ile "Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya Fotoğrafçılar Birliğinin iş birliği ile "Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif" sergisi açıldı.

Üsküp Türk Çarşısı Çifte Hamam'daki sergide, 10 fotoğraf sanatçısının altışar eseri bulunuyor.

Serginin küratörü Tuna Akçay, organizasyon için Türkiye'den en iyi ve en ünlü fotoğrafların seçildiğini bildirerek, her bir fotoğrafın, Türkiye'yi kültürü, değerleri ve medeniyeti ile ortaya koyduğunu anlatttı.

Sergi kapsamında görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve Avrupa Fotoğrafçılar Birliği kurmayı hedeflediklerini kaydeden Akçay, "Serginin konusu Türkiye'nin değerlerini, güzelliklerini tanıtmak. Mesela Türkiye'nin değerlerinden yörükler var. Bunun yanında Türkiye'nin camileri var." şeklinde konuştu.

Akçay, Türkiye'ye turist olarak gelenler tarafından beğenilen eserleri de sergiye dahil ettiklerini dile getirerek, fotoğraf tekniği, görsel ve fotoğrafik düzen anlamında da sergiyi üst düzey bir seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz ise bu tarz sergi ve faaliyetler ile Anadolu coğrafyasını, Türkiye'nin farklı motiflerini, mozaiklerini ve kültürel değerlerini Makedonya'da yansıtmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Makedonya Fotoğrafçılar Birliği Başkanı Boro Rudic de 56 yıldır bu tarz etkinlikler organize ettiklerini belirterek, "Türkiye gibi yakın bir ülke ile böyle bir serginin düzenlenmesi harika bir fırsat." dedi.

Sergi, 8 Aralık'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :