Üsküdar Belediyesi Toplu Açılış Ve Temel Atma Töreni

Üsküdar Belediyesi Toplu Açılış Ve Temel Atma Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başk

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda" dedi.

Erdoğan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki alanda Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, resmi açılışı yapılan imam hatip lisesinin İstanbul'a, ülkeye, millete ve gençliğe hayırlı olmasını diledi. 

Okulun, "proje okulu" olmasıyla ilgili de teklif verdiğini ifade eden Erdoğan, konunun takipçisi olacağını söyledi. 

Sinan-Tülin Vardar Anaokulu'nun, Saray Kız Öğrenci Yurdu'nun ve Üsküdar Düşünce Akademisi'nin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Küçük Selimiye ve Valide-i Cedid camilerini de hizmetine sunduklarını kaydetti. 

Erdoğan, ayrıca Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra Mehmet Çakır Kültür ve Spor, Üsküdar Bağlarbaşı Şehir merkezlerini, Mehmet Efendi Tekkesi ve Kuzguncuk Bostanı'nı da resmen açtıklarını söyledi.

Bunların yanında imam hatip okullarından öğrenci yurtlarına, anaokullarından engelsiz yaşam merkezlerine, spor tesislerinden cami projelerine kadar 10 ayrı eserin de temel atma törenini yaptıklarını ifade eden Erdoğan, tüm eser ve hizmetlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin Üsküdar'a kazandırılmasında emeği geçen kurumları, Üsküdar Belediyesi'ni ve hayırseverleri tebrik etti.

- "İmam hatipli sayısı 60 binden 1 milyona çıktı"

Törenin yapıldığı arazinin altına yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve diğer sosyal tesislerin inşa edileceğini, üstünün de yeşil alan haline getirileceğini anlatan Erdoğan, bunun okulu çok daha zenginleştireceğini, güçlü kılacağını ve buradan mezun olan kız öğrencilerin gelecek için çok daha farklı yerlerde temsil kabiliyeti yakalayacağını aktardı. 

Erdoğan, "Çünkü bir imam hatip mezunu olarak, 4 evladı imam hatip mezunu bir baba olarak, kızlarımızın üniversite kapılarında neler çektiğini biz biliyoruz" diyerek, şunları kaydetti:

"Sabrettik, sabrettik ama sonunda 'men sabara zafera' zafere ulaştık. Şimdi artık orta kısımlar açıldı mı? Açıldı. İstediğiniz üniversiteye girme şansınız var mı? Katsayı diye bir şey kaldı mı? Zaten bunu kıskanıyorlardı. Ama şimdi ben de size diyorum ki artık sizler en seçkin üniversiteleri ne yapacaksınız? Yakalayacaksınız, oralara gireceksiniz. Size inanıyorum, güveniyorum. Dün Sultanbeyli'de de söyledim, her yerde söylüyorum, 600 binden 60 bine indirdiler biliyorsunuz orta kısımları kapatarak imam hatiplerdeki öğrenci sayısını. Şimdi ne oldu? 60 binden 1 milyona çıktı. Ya niye vatandaşın önünü kesiyorsunuz? Vatandaş çocuğunu istediği okula göndersin bırak. İşte şimdi bak buraya gönderiyor. Diğer okullara da gönderiyor. Niye vatandaşa engel oluyorsun? Bak şimdi Danıştay bir karar verdi. Ne dedi? Normal orta okullarda, normal liselerde de artık evlatlarınız başörtülü olarak okuyabilir. Hak tecelli ediyor. Bunlar çok mazlum ahı aldılar. Mazlumların da duası kabul oluyor."

- "Türkiye'nin tüm renkleri İstanbul'da toplanmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hayatları boyunca İstanbul'a hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, "Bir pergel misali bir ayağımızı İstanbul'a sabitledik, diğer ayağımızla tüm Türkiye'yi, dünyayı, dost ve kardeşlerimizi kucaklamanın çabası içinde olduk" diye konuştu. 

İstanbul'un, medeniyetlerin, kültürlerin, kıtaların kavşak noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin tüm renkleri İstanbul'da toplanmıştır. Bu şehirde her ilimizden, ilçemizden hatta köyümüzden bir kardeşimiz var. İstanbul'a meftun olmayan Türkiye'ye yabancılaşır. Dünyanın da tüm renklerini İstanbul'da bulmanız mümkündür. İstanbul'u tanımayan Üsküp'ten Kerkük'e, Bahçesaray'dan Medine'ye kadar koca bir coğrafyaya bigane kalır. Türkiye'nin kalbine giden yol İstanbul'dan geçer, İstanbul'un gönlünü fethetmekten geçer. Söylediklerinin İstanbul'da karşılığı olmayanların Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey yoktur."

- "İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini hala üzerinden atamadı"

Erdoğan, siyasi tarihe bakıldığında bunun onlarca örneğinin bulunacağına işaret ederek, siyasi hayatlarına İstanbul'da başladıklarını söyledi. 

Kendisini, önce İstanbulluların sonra da tüm Türkiye'nin kucakladığını anlatan Erdoğan, "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda. Bu işler böyledir. Şayet millet iradesiyle değil de operasyonla gelirsen, attığın her adımda önüne bir hesap koyarlar. Ömrün seni oraya getirenlere diyet ödemekle geçer" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde yine benzer siyaset mühendisliklerinin yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Daha düne kadar birbirlerine selam dahi vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri bir anda aynı safta hizaya geçtiler. Bu milletin değerleriyle alay eden marjinaller, 'Ali'siz Alevilik' fitnesinin çıban başları, 28 Şubat heveslileri hepsi bir araya geldiler. Ana muhalefet partisi sıranın en başında. Arkasında milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, hemen yanında da terör örgütünün güdümündeki parti. Paralel örgüt, bölücü örgüt, Çağlayan Adliyesi'nde savcımızı şehit eden terör örgütü ve Ermeni lobisi de hemen arkalarında yer alıyor." 

- "Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın?"

Bazı uluslararası basın kuruluşlarıyla Türkiye'deki "demokrasi sicili bozuk medya organları"nın bu kirli ittifakın reklamını, pazarlamasını yaptığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Çıkmış New York Times, benimle ilgili, 'Erdoğan'ın Türkiyesinde baskı var, şu var, bu var'... Ne baskısı var? Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Sen bir defa haddini bil ya haddini bil. Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın? Haddini bil. Alışmışlar bunlar, 10 bin, 15 bin kilometre öteden dünyanın diğer ucunu idare etmeye. Artık böyle bir Türkiye yok. Artık eski Türkiye yok, artık yeni Türkiye var."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı