"Üsküdar Antika Fuarı" açıldı

"Üsküdar Antika Fuarı" açıldı

İSTANBUL (AA) - 1989 model itfaiye arabasından farklı türlerde yüzlerce antikaya ev sahipliği yapacak "Üsküdar Antika Fuarı", 6 Kasım Pazar gününe kadar...

İSTANBUL (AA) - 1989 model itfaiye arabasından farklı türlerde yüzlerce antikaya ev sahipliği yapacak "Üsküdar Antika Fuarı", 6 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla Üsküdar Antikacılar Çarşısının organize ettiği ve 35 antikacının katıldığı "Üsküdar Antika Fuarı" kapılarını açtı.

Üsküdar meydanındaki açılışta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Değerler vardır kıymeti anlaşılır. Güzel şehrimiz Üsküdar da değerlerin beşiği, değerlerin kalbidir. Kendi zamanının mesajını içinde taşıyan nice eser Üsküdar'ın mistik atmosferi içerisinde çağları aşan bir elçiye dönüşür. Yine burada sahaf festivalimiz olmuştu. Bugün aynı yerde tarihin canlı şahidi olan Üsküdar'da sizlerleyiz." dedi.

Böylesi tarih kokulu bir şehirde kıymetli eserlerin sergilenmesine vesile olmanın kendileri için büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu söyleyen Türkmen, şunları aktardı:

"Bu kez Boğaz kokusu tarih kokusuyla hemhal oluyor Üsküdar'da. İlkler şehri Üsküdarımız bugün yine bir ilki gerçekleştiriyor. Farklı yerlerden gelen zanaatkar dostlarımız birbirinden kıymetli eserleri İstanbulluların huzuruna çıkarıyor. İlk defa tamamı antika eserlerden oluşan bu etkinlikte sizlerle birlikte olmak bizler için de mutluluk vesilesidir. Fuarda sergilenen antikalar 10 gün boyunca sadece antika meraklılarıyla değil, tarihe ve sanata ilgi duyan Üsküdarlılarla buluşacak."

Fuarın organizatörü Abdülbaki Şimşek ise fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen Türkmen'e ve ekibine teşekkür ederek, "Bu fuarın önemi, gerçek antika anlamında Türkiye'de ilk fuar. Daha önce farklı ilçelerde yapılmasına rağmen, gerçek antika ithlatçılarının ve antikacı esnafın katıldığı ilk fuar bu fuardır." şeklinde konuştu.

Antikacılığın, tarih ve sanatı bir arada barındırdığına dikkati çeken Şimşek, antika kültürünün halkla buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Farklı ilçelerden 35 antikacı esnafının katıldığı ve 1989 model itfaiye arabasından farklı türlerde yüzlerce antikaya ev sahipliği yapan fuar, 6 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :