Ürün Güvenliği Haftası

Ürün Güvenliği Haftası

Edirne'de öğrenciler, ürün güvenliği konusunda bilgilendirildi

EDİRNE (AA) - Ürün Güvenliği Haftası kapsamında, Edirne'de öğrencilere insan, hayvan ve bitki sağlığına zararsız, güvenilir, çevreci ürünlerin "pasaport"undan anlaşılacağı anlatıldı.

Trakya Birlik İlkokulu öğrencilerine, Ürün Güvenliği Haftası dolayısıyla Avrupa Birliği'nin 1985 yılında oluşturduğu "Yeni Yaklaşım" çerçevesinde uygulanan sağlık ve güvenlik işareti olan ve ürünlerin "pasaport"u anlamını taşıyan "CE" uygunluk işareti başta olmak üzere ürün güvenliği hakkında bilgi verildi.

Uzmanların elektrik ve gazla çalışan aletlerin kullanımı konusunda sunum yaptığı öğrencilere, asansör ve elektrikli soba kullanımıyla ilgili çizgi film izlettirildi.

Edirne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünde görevli makine mühendisi ve piyasa gözetim-denetim denetçisi Bülent Ündücü, küçük yaşlarda ürün güvenliğini öğrenmenin gelecekte yaşanacak problemleri ortadan kaldırmak anlamına geldiğini söyledi.

Öğrencilerin yapılan sunumlarla riskli ürünlerin kullanımını öğrendiklerini belirten Ündücü, vatandaşların ürün güvenliğiyle ilgili "Alo 130" hattını aradıklarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin soruları yanıtlayabileceğini kaydetti.

Sunumun ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

- "Çizgi filmler öğretici olmalıdır"

Trakya Birlik İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Sabri Eren Ot, sunumda teknolojik cihazların çalışma düzenini öğrendiklerini söyledi.

Asansör kullanımının önemli olduğunu anlatan Ot, "CE etiketi olan ürünleri kullanmamız gerektiğini öğrendik. Daha önceden bu bilgileri bilmiyorduk bu bilgiler can ve mal güvenliğimizi artırdı." dedi.

Zeynep Ulu da ürün güvenliğiyle ilgili çizgi filmlerin öğretici olduğunu belirtti.

Çocukların toplumsal yaşamda birçok konuda erken yaşta bilgi sahibi olabilmesi için benzer etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Ulu, "Ürün güvenliği ile ilgili çizgi filmler televizyon kanallarında da gösterilmeli. Bugün biz hayatımıza katkı sağlayacak birçok konu hakkında bilgi sahibi olduk. Çizgi filmler öğretici olmalıdır. Ürün güvenliğinin yanı sıra trafik, demokrasi ve adaletle ilgili çizgi filmler kanallarda gösterilebilir." diye konuştu.

Bora Uysal ise derslerin yanı sıra okullarda bilgilendirici etkinlikler düzenlenmesinin yararlı olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :