"Üroloji Bilgilendirme Toplantıları"nın Pilot Uygulaması Başlıyor

"Üroloji Bilgilendirme Toplantıları"nın Pilot Uygulaması Başlıyor

Prostat Kanser Derneği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği projenin ilk uygulaması, 12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Prostat Kanser Derneği'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Üroloji Bilgilendirme Toplantıları"nın pilot uygulaması, İstanbul'da başlayacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat kanseri, kansere bağlı ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olarak biliniyor.

Prostat kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirerek hastalara yol göstermek üzere harekete geçen Prostat Kanser Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bilgilendirme projesini hayata geçirdi.

Proje çerçevesinde, Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ve Prof. Dr. Derya Balbay tarafından, prostat kanseri ve ürolojik hastalıklar konusunda eğitim toplantıları gerçekleştirilecek.

Prostat sağlığı, prostat kanseri ve üreme sağlığı konularında toplumun bilinçlendirilmesini hedefleyen projeyi İstanbul Taksiciler Esnaf Odası da destekliyor.

Katılımın ücretsiz olacağı "Üroloji Bilgilendirme Toplantıları"nın pilot uygulaması, 12 Mayıs'ta Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı