Üretimi teşvik için kümesiyle tavuk dağıtılacak

Üretimi teşvik için kümesiyle tavuk dağıtılacak

Mersin'de geçmiş yıllarda çeşitli hastalıklar nedeniyle tavuklarını itlaf etmek zorunda kalan köylülere Toroslar Belediyesi tarafından içinde 10 tavuk ve 1 horoz bulunan kümes dağıtılacak

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'in Toroslar Belediyesi, geçmiş yıllarda kuş gribi gibi çeşitli hastalıklar nedeniyle tavuklarını itlaf etmek zorunda kalan ve bir daha üretim yapamayan köylülere, teşvik amacıyla içinde 10 tavuk ve 1 horoz bulunan 500 kümes dağıtacak.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile köy statüsünü kaybedip ilçeye bağlanan mahalleleri gezen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, köylülerin büyük çoğunluğunun tavuk veya horoz beslemediğini fark etti.

Köylülere bu durumun nedenini soran Tuna, geçmiş yıllarda kuş gribi gibi çeşitli hastalıklar nedeniyle tavuklarını itlaf ettikleri, bir daha beslemedikleri yanıtını aldı. 

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun ortadan kalkması için proje başlattıklarını söyledi.

Köylülerin, birçok ihtiyacını kendilerinin karşıladığını belirten Tuna, şöyle devam etti:

"Köylünün kendi ihtiyaçlarını karşılaması için destek verelim, onları teşvik edelim istedik. Bu amaçla 500 kümes yaptırdık. Bu kümesleri, içine 10 tavuk ve 1 horoz koyarak her köyde 10 kişiye dağıtacağız. Bu şekilde köylüleri üretime teşvik etmeye karar verdik."

Tuna, belediye bünyesinde tarım ve hayvancılık şefliği de oluşturduklarını aktararak, bu birimin bölgeye en uygun ve en fazla yumurta veren tavuk cinsini belirlediğini ifade etti.

Tavukları yetiştirmeye başladıklarını bildiren Tuna, uygun sayıya ulaştığında dağıtıma başlayacaklarını kaydetti.

Tuna, projelerini duyan köylülerden yoğun talep aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı