Üreten Selçuklu istiyoruz

Üreten Selçuklu istiyoruz

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan projelerini anlattı.

 

Saadet Partisi Selçuklu teşkilatı, düzenlediği toplantı ile Selçuklu Belediye Başkan adayını ve projelerini, meclis üyesi adaylarını kamuoyuna takdim etti. Parti il binasında düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkan Vekili Ali Bahçeli, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, Selçuklu Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

ureten-selcuklu-istiyoruz-(2).jpg

LİYAKATLİ ADAYLARLA HAZIRIZ

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkan Vekili Ali Bahçeli programın açılışında yaptığı konuşmada, “Seçimlerin ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyoruz. Geniş istişareler sonucu ve genel merkezimizin tensipleri ile Selçuklu ilçemiz için Konyamızın başarılı sanayicilerinden Kenan Özcan kardeşimiz, Selçuklu Belediye Başkan Adayımız olmuştur. Uzun ve titiz çalışmalar neticesinde hem Kenan Bey’i adayımız olarak, hem de meclis üyesi adaylarımızı tespit ettik. Çok güçlü, liyakatli, her biri kendi alanlarında başarılı, bilgili, birikimli bir kadro ile karşınıza çıkıyoruz. İnşallah bugünden sonra, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, meclis üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde, 31 Mart akşamına kadar tüm Selçuklu’da çalmadık kapı, kazanmadık gönül, sıkmadık el bırakmayarak, tüm Selçuklu’ya ulaşacağız” dedi.

ureten-selcuklu-istiyoruz-(4).jpg

ALGILARLA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Daha sonra Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan kürsüye gelerek projelerini anlattı. Özcan, konuşmasına şu cümlelerle başladı: “Zor zamanlardan geçiyoruz. Karşımızda medya gücünü elinde bulunduran, toplumu algılarla yönlendirmeye çalışan bir güruh var. Bu güruha karşı biz Milli Görüşçüler karşı durabiliriz. Toplumumuzun değer yargılarından uzaklaştığını görüyoruz. ekonomik çöküntünün getirdiği dejenerasyonları görüyoruz. gerçekleri gözleyen, devamlı insanları yanıltan bir proje ile karşı karşıyayız. Gerçekleri göremeyen, görse de konuşamayan bir toplum olduk. Bununla mücadeleyi biz yapacağız. Biz geçmişi tertemiz olan, algı oyunlara gelmeyen bir partiyiz. Bizim vatan, bayrak sevgimiz, peygamber sevgimiz tartışmaya açık değildir. Hareketimizi milletin gözünden düşürmeye çalışan algı operasyonlarını devamlı yapıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Teşkilat mensuplarımız ile birlikte yılmadan, yorulmadan biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.”

ureten-selcuklu-istiyoruz-(5).jpg

ÜRETEN SELÇUKLU İSTİYORUZ

Yaşanabilir Selçuklu, üreten Selçuklu, ve spor yapan Selçuklu hayat ettiklerini ve bu yönde projeler hazırladıklarını ifade eden Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emlak vergileri biliyorsunuz ki, yüzde 400-500 dolaylarında arttırıldı. Bu keyfi bir uygulama idi. 70 lira emlak vergisi ödeyen vatandaş, 400-500 lira ödemeye başladı. Biz bununla ilgili yüzde 25 -50 indirim taahhüt ediyoruz. İkinci olarak dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut ve ödeme kolaylığı olan konutlar yapacağız. Bunu yaparken 3-4 katı geçmeyen, bizim eski mahalle kültürünün canlanacağı bir şekilde olacak. Yaşanabilir bir Selçuklu’da, biz belediyenin kendi yapabileceği işleri, örneğin kanalizasyon kazısı mı olacak, kendimiz yapabiliyorsak, taşeron kullanmayacağız. Belediyenin araçları garajda yatıyor, fakat iş taşerona ihaleye veriliyor. O taşeron başka birine veriyor işi. 5 liraya mal olacak iş, 10 liraya mal oluyor. Selçuklu olarak bundan kaçınacağız.”

İSRAF BELEDİYECİLİĞİNE SON VERECEĞİZ

Sınavsız personel almayacaklarını söyleyen Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mülakat gibi oturumlar olmayacak. Hileli yollara başvurmayacağız, insanların bilgisine göre alım yapacağız. Reklam ve israf belediyeciliğine son vereceğiz. Bir baba akşam eve getirdiği ekmeği, duvara ‘Ben size ekmek getirdim’ diye yazmıyorsa, biz de belediyenin yaptığı işleri, vatandaşın gözüne sokarcasına, üstelik halkın parası ile reklam yapmayacağız. Yaşanabilir Selçuklu için ‘Kerpiç köy’ projemiz var. Selçuklu’nun 2-3 bölgesinde bu yapılaşma projesini uygulayacağız. Hem daha sağlıklı, hem de nostaljinin yaşayacağı, her kesimin huzurla yaşayabileceği, yerleşim alanları oluşturacağız.

Şehir ormanı projemiz var. Biliyorsunuz Selçuklu’nun nüfusu 650 bin kişi. Göreve başlar başlamaz, 650 bin ağaç ekeceğiz. Ondan sonra da doğacak her çocuğa, o çocuğun ismini taşıyan bir ağaç ekeceğiz. Şu anda Selçuklu’da park ve bahçeler var ama buralar çay bahçesi mantığında yapılmış. Zaten nüfusa da yetmiyor. Kamelyalar doluyor. Aileler dip dibe rahatsız oluyorlar.”

YATAY YAPILAŞMAYA ÖNEM VERECEĞİZ ve ÖZENDİRECEĞİZ.

Yatav yapılaşmayı özendireceklerini belirten Özcan, şöyle konuştu: “3-4 katlı, daha çok bahçesi olan, çocukların rahatça oynayabileceği alanlar oluşturacağız. Bazı bölgelerde ciddi otopark sorunları var. Modern, asansörlü otoparklar yapacağız. Hantal, eski tip otopark anlayışını terk edip, daha az yer kaplayan, asansörlü otopark sistemine geçeceğiz. Bu asansörlerin imalatını da Konyalı sanayicilerimize yaptıracağız. vatandaşımız aracını park edeceğinde sokaktaki platforma aracını koyacak, düğmeye basacak, araba yerine ulaşacak, işi bitince bir düğme ile araba önüne gelecek. Mahalle kültürünü canlandıracak etkinlikler yapacağız. Üreten bir Selçuklu hayal ediyoruz. Kırsal alanlarda 41 köyümüz var. Bunlarla ilgili olarak, üretmeyi hedef alacağız. Modern kesimhaneler yapacağız. Bazı mahallelerimizde hayvancılıkla uğraşıyorlar fakat kazanamıyorlar. Kesimhanelerimizde kesim yapacağız, parasını da nakit vereceğiz. Şimdi kesim yaptırıyorlar, kiloda altı lira zarar ediyorlar ve parasını 4 ayda alıyorlar. en az 4 noktada mağaza türü bir yer açacağız. Bu projemizin ismi ‘Selçuk et’. Bir de ‘Selçuk süt’ diye bir projemiz var. Sütte de durum aynı. Süt üreticisi de emeğinin karşılığını alamıyor. 2 liraya mal olan sütü fabrikalar 1.7’ye satıyor. Parasını da alamıyor üretici. Biz çig süt alımı yapıp, satış noktalarımızda vatandaşla buluşturacağız” dedi.

Selçuklu İlçe Belediye Meclis Üyeliği Adayları

1.         Mustafa Derbentli

2.         İbrahim Ceylan

3.         Muhsin Başarı

4.         Ebubekir Saydam

5.         Ahmet Tire

6.         Mehmet Depreli

7.         Ruhi Dağar

8.         Yusuf İsen

9.         Hüseyin Bahçeli

10.       Enes Çakır

11.       Ali Ayata

12.       Hatice Kurağ

13.       Eyyup Kamil Gaysi

14.       Sami Başgil

15.       Murat Parmak

16.       Metin Çakı

17.       Sefa Akış

18.       Selçuk Yıldırım

19.       Ayşe İnceçayır

20.       İsmail Çığır

21.       Ayten Özgebeş

22.       Mehmet Genç

23.       Mehmet Altuntaş

24.       Talih İbiş

25.       İbrahim  Çelikdemir

26.       Yakup Altuntaş

27.       Mustafa Erkani

28.       Ali Aydoğdu

29.       İbrahim Er

30.       Ali Aylak

31.       Durmuş Orakçı

32.       Emrah Afacan

33.       Latif Işık

34.       Mehmet Yaşar Cengiz

35.       Halime Han

36.       Mevlüt Özkardaş

37.       Hüseyin İnceçayır

38.       Muhammed Kamil  Ceylan

39.       Nuri Evcim

40.       Halil Baran

Selçuklu İlçe Belediye Kontenjan Meclis Üyeliği Adayları

Mustafa Eken

Aziz Öz

Efkan Yıldırım

Mehmet Kaya

Hacı Gani Özdemir

SELÇUKLU İLÇE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YEDEK ADAYLARI

Osman Kızıltaş

Taha Yasin Yazıcı

Aptulmuttalip Şimşek

Memiş Çanakcı

Mükremin Gülyaşar

Nimetullah Bacak

Hüdaverdi Serhan

Fatih İnceçayır

Muhammed Gülyiğit

Şükrü Doğan

Rıdvan Sevinç