Ürdünlü gazeteci-yazar Hattar'ın öldürülmesi

Ürdünlü gazeteci-yazar Hattar'ın öldürülmesi

Ürdün Fetva Dairesi:- "İslam dini bu çirkin saldırıdan beridir"- İÇC:- "Partimiz, yazar Hattar'ın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınıyor"

AMMAN (AA) - Ürdün Fetva Dairesi, gazeteci-yazar Nahid Hattar'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınayarak, İslam dininin söz konusu saldırıdan uzak olduğunu belirtti.

Ürdün Fetva Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Rahmet, adalet ve hoşgörü dini olan İslam insan canına yönelik saldırıya izin vermiyor. Aynı şekilde şahısların kendilerini hakim olarak görüp insanları hesaba çekmesini de engelliyor. Çünkü bu durum, toplumda kaosa, bozulmaya ve toplum fertleri arasında fitne çıkmasına yol açar." denildi.

"Ürdün toplumuna, bütün din mensupları ve kesimleriyle teröre karşı Haşimi yönetiminin arkasında birlik olma" çağrısı yapılan açıklamada, "İslam dini bu çirkin saldırıdan beridir." ifadelerine yer verildi.

-"Bireysel cezalandırmayı kınıyoruz"

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi'nden (İÇC) yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz, yazar Hattar'ın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınıyor. Kanunların ihlal edilmesini, yargı ve güvenlik kurumlarından rol çalınmasını kabul etmiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yasal mercileri yok sayarak bireysel cezalandırmayı kınadıkları belirtilen açıklamada, bu olayın ülkede kaosun başlangıcı olmasına yönelik uyarıda bulunuldu.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, başkent Amman'ın şehir merkezinde yer alan Adalet Sarayı'nın önünde silahlı bir kişinin saldırısına uğrayan Hattar olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırgan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Ürdün makamları, 13 Ağustos'ta sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında İslami değerlere ve Allah'a yönelik hakaret içerikli paylaşımları üzerine "ırkçı ve mezhep kışkırtması" suçlamasıyla gözaltına alınan Hattar'ı kefaletle serbest bırakmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :