Ürdün'den Kudüs'e turizm seferleri önerisi

Ürdün'den Kudüs'e turizm seferleri önerisi

Ürdün Turizm Bakanı Fayiz:

Ürdün Turizm Bakanı Nayif el-Fayiz, Ürdün üzerinden Kudüs'e turizm seferleri düzenlenmesi konusunda Türk yetkililerle görüştüklerini söyledi.

AA muhabirine konuşan Fayiz, geçen hafta İstanbul'da, Türk ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yetkililerinin katılımıyla Kudüs'teki turizm potansiyeli konusunda düzenlenen toplantıya katıldıklarını ifade etti.

Fayiz, ziyaret kapsamında, Türk seyahat ve turizm acenteleri yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, Ürdün'ü, Kudüs'ü ziyaret etmek isteyenlerin geçiş noktası haline getirmenin yolları üzerinde durduklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Görmez ile de bir araya geldiklerini belirten Fayiz, "Özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik Yahudileştirme faaliyetlerine karşı Filistin halkına destek olmak için Türk tarafına, Ürdün üzerinden Kudüs'e sefer düzenlenmesi önerisi sunduk" dedi. 

Fayiz, önerinin, "Filistin meselesinin desteklenmesi ve turistlerin Kudüs'ü Ürdün üzerinden ziyaret etmeye teşvik edilmesinin önemini vurgulayan" İİT'den destek gördüğünü dile getirdi.

Türkiye'den Ürdün'e giden turist sayısında 2015'in ilk 9 ayında yüzde 11,2 oranında düşüş yaşandığı ve geçen sene 15 bin 909 olan turist sayısının bu yıl 14 bin 131'e gerilediği ifade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı