Ürdün'deki Kudüs gösterisinde "Erdoğan sloganları"

Ürdün'deki Kudüs gösterisinde "Erdoğan sloganları"

AMMAN (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için gösteri düzenleyen Ürdünlüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

AMMAN (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için gösteri düzenleyen Ürdünlüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Başkent Amman'daki El-Huseyni Camisi'nin önünden başalayarak, En-Nahil Meydanı'na yürüyen çok sayıda gösterici, Erdoğan'ın Kudüs için verdiği mücadeleden duydukları memnuniyeti, "Amman'dan sana selam olsun" sloganlarıyla dile getirdi.

Aksa'ya destek sloganları da atan eylemciler, üzerinde "Balfour Deklarasyonu'nu uyguladınız. Trump'ın kararını uygulayamayacaksınız" yazan dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi eski Genel Sekreteri Hamza Mansur da gösteride yaptığı konuşmada, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin Kudüs'ü savunmak için sergilediği tutumdan övgüyle söz etti.

Gösteriye bazı parti liderleriyle İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi de katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :