Ürdün'deki İhvan yetkilisinin gözaltına alınması

Ürdün'deki İhvan yetkilisinin gözaltına alınması

Ürdün Parlamento ve Siyasal İşler Bakanı Keladiye: "İhvan Genel Sekreter Yardımcısı Erşid'in gözaltına alınması kişisel nedenlerden ötürüdür ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yönelik bir eylem değildir"

AMMAN (AA) - Ürdün Parlamento ve Siyasal İşler Bakanı Halid Keladiye, Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid'in gözaltına alınmasının "kişisel nedenlerden" ötürü olduğunu ileri sürdü.

Keladiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erşid'in yaptığı konuşmadan ötürü "kişisel nedenlerle" gözaltına alındığını savunarak, bu gözaltının İhvan'ın Ürdün'deki konumunu etkilemeyeceğini belirtti.

Ürdün İhvanı'nın hükümet tarafından terör listesine alınmasının söz konusu olmadığını ifade eden Keladiye, bu yönde öne sürülen iddiaları reddetti.

Keladiye, söz konusu gözaltının ardından gelen yerel tepkilere ilişkin ise "Bu durumda üzerinde durmamamız gereken konu milli çıkarlar ve kardeş ülkeyle ilişkilerimizdir" ifadesini kullandı.

Ürdün İhvanı, Erşid'in gözaltına alınmasını "halka ihanet" olarak tanımlamış, gözaltının anayasaya aykırı ve "siyasi" olduğunu savunmuştu.

 Erşid, önceki gün İhvan Şura Meclisi toplantısından sonra Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararıyla gözaltına alınmıştı. Erşid, İhvan'ı terör listesine alan Birleşik Arap Emirlikleri'ni eleştirerek, "Kardeş ülke ile ilişkilere zarar vermekle" suçlanıyor.

Eylül ayında da İhvan Şura Meclisi Üyesi Muhammed Said Bekir, siyasi konuşmalar yaptığı, teşkilat yöneticilerden Adil Avvad ise başkentin doğusundaki En-Nasr bölgesinde görev aldığı camide verdiği hutbe nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı