Ürdün'deki genel seçim

Ürdün'deki genel seçim

"El-Vasat el-İslami" Partisi, parlamentoda 8 sandalye kazandığını açıkladı

AMMAN (AA) - Ürdün'deki "El-Vasat el-İslami" Partisi, geçtiğimiz salı düzenlenen genel seçimlerde, parlamentoda 8 sandalye kazandığını duyurdu.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, parlamento seçimlerinde siyasi partilerin rolü ve ülkedeki reform sürecine inandığı için seçimlere katıldığını belirterek, "Listede yer alan adaylarımızdan 6, liste dışından ise 2 aday olmak üzere partimiz parlamentoda 8 sandalye elde etti." ifadesini kullandı.

"El-Vasat el-İslami" Partisi, vatandaşların parti adaylarına gösterdikleri ilgi için teşekkürlerini ifade ettiği açıklamada, Temsilciler Meclisi'nde partilerine ait bir blok oluşturmak için çalışacaklarını kaydetti.

Ulusal Reform Koalisyonu, seçimin ilk sonuçlarına göre, eski Eğitim ve Öğretim Bakanı Abdullah Akayile başkanlığında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi'nin (İÇC) katılımıyla bir "blok" kurduklarını duyurmuştu.

Ürdün'de partileşmenin önünde önemli bir engel kabul edilen "taşınamaz tek oy sistemi"nin kaldırıldığı yeni seçim kanunuyla milletvekili sayısı 150'den 130'a düşürülmüştü.

Ürdün parlamentosu Kral tarafından atanan isimlerden oluşan Senato ve 4 yılda bir gerçekleşen seçimlerle iş başına gelen Temsilciler Meclisi olmak üzere iki kanattan oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :