Ürdün'de Türkiye mezunları buluşması

Ürdün'de Türkiye mezunları buluşması

AMMAN (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) Türkiye mezunlarına yönelik çalışmaları kapsamında...

AMMAN (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) Türkiye mezunlarına yönelik çalışmaları kapsamında Türkiye'de eğitimlerini tamamlayarak Ürdün’e dönen üniversite mezunlarını ağırladı.

YTB temsilcileri ile Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören mezunların bir araya geldiği toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındı. Toplantıya Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz de katıldı.

Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, AA muhabirine, Türkiye'deki üniversitelerden mezun olanların, iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli roller oynayabileceğini söyledi.

Eroğlu, "Ben bunun kültürel boyutuna da inanıyorum. Ortadoğu, Türkiye'yi hakkıyla bilmeli. Toplantılar bu rolü oynuyor." dedi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Karagöz de "Bu buluşma, Türk üniversitelerinden mezun olanların fikirlerini dinleme fırsatı verdi. Ürdün ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 70'inci yılını kutluyoruz. Bu buluşma da bu sene yaptığımız etkinlikler kapsamında gerçekleştirildi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :