Ürdün Prensi Hüseyin: “Hükümet önce rüşvete karşı tedbir alsın”

Ürdün Prensi Hüseyin: “Hükümet önce rüşvete karşı tedbir alsın”

Ürdün eski Veliaht Prensi Hamza bin El Hüseyin, hayat pahalılığı sebebiyle bir süre önce büyük gösterilere sahne olan ve hükümet değişikliğine yol...

Ürdün eski Veliaht Prensi Hamza bin El Hüseyin, hayat pahalılığı sebebiyle bir süre önce büyük gösterilere sahne olan ve hükümet değişikliğine yol açan vergi kanununun yeni hükümet tarafından bazı değişiklikler yapılarak parlamentonun onayına sunmasının ardından yaptığı açıklamada, ekonomiyi düzeltmenin yolunun vergiyi artırmak olmaması gerektiğini, önce rüşvetle mücadele konusunda tedbir alınması gerektiğini belirterek "Halkın cebine göz dikmek Ürdün'ü uçurumun içine atar" dedi.

Ürdün eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin, Twitter hesabından hükümetine yönelik eleştirisinde "Hükümet kamu sektörüne yönelik başarısız yaklaşımını düzeltmekle işe başlamalı. Devlet ile vatandaş arasında güvenin yeniden oluşması için rüşvete karşı mücadele için ciddi tedbirler almalı" dedi.

Prens Hamza bin Hüseyin, mesajında, biriken hataları düzeltmek için tekrar tekrar vatandaşın cebine yüklenmenin ülkeyi uçuruma atmak olacağını uyarısında bulundu.

Prens Hamza Bin Hüseyin'in açıklaması Ürdün siyasi ortamında büyük çalkantıya yol açtı. Halk Prensin açıklamalarını büyük bir coşkuyla karşıladı ve sosyal medyada büyük destek gördü.

Prens Hamza'nın açıklaması, Ürdün eski başbakanı Hani El Mulki'nin hazırladığı ve büyük protestolara yol açarak istifa etmesine yol açan vergi kanununun yeni Ürdün Başbakanı Ömer Rezzaz tarafından bazı değişiklik yaparak parlamentoya sunmasından sonra geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı