Ürdün İslami Çalışma Cephesi liderlerinden Seker:

Ürdün İslami Çalışma Cephesi liderlerinden Seker:

" İslami eğilimli hareketler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tecrübesinden birçok alanda istifade ettiler"- " Bu hareketlerin demokrasiye darbe yaptığı hiç görülmemiş, aksine darbelerin kurbanı olmuşlardır"

AMMAN (AA) - Ürdün İslami Çalışma Cephesi liderlerinden Ali Ebu Es-Seker, İslami eğilimli siyasi oluşumların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tecrübesinden birçok alanda yararlandıklarını söyledi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatının siyasi kanadı konumundaki İslami Çalışma Cephesi (İÇC) liderlerinden Seker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İslami eğilimli hareketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tecrübesinden birçok alanda istifade etti. Özellikle bu tecrübe başarılı olduğunu kanıtladı." dedi.

İhvanın, İslam'ı referans alan söyleminden vazgeçmediğini ancak daha kapsayıcı milli bir söylemi benimsediğini dile getiren Seker, yeni bir milli program yapmanın gerektiğini ve bu yüzden daha kapsayıcı bir söylemi benimsediklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

" Ülkeye hizmet etmek, İslamcılar ile diğer ulusal güçleri bir araya getiren ortak paydalardan yararlanmak ve uzlaşıya dayalı bir çalışma programı yapmak için işbirliği alanını genişletmek gerektiği görüldü."

- "Seçilmiş cumhurbaşkanına darbe yapıldı"

İslami eğilimli siyasi oluşumların din ve vicdan özgürlüğünün yaşandığı ve herkesin yasalar karşısında eşit olduğu bir "sivil devlet" seçeneğini desteklediğini kaydeden Seker, "Tarihte İslami eğilimli siyasi oluşumların demokrasiye darbe yaptığı hiç görülmemiştir, Tam aksine darbelerin kurbanı olmuşlardır. Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı askeri darbe yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Seker, ayrıca "sivil devlet" kavramı konusunda bir boşluk olduğunu ve İslamcıların bu kavramdan Medine anayasasına dayalı bir sistemi anladığını ifade ederek, "Bu kavram üzerinde bir boşluk söz konusu ve bu sebeple her kesim kendi görüşüne göre yorumluyor. Ancak her halükarda İslamcılar bu terimden Medine anayasasına dayalı bir sistemi anlıyor. Peygamber efendimiz Medine'ye hicret ettikten sonra burada toplumun farklı bileşenleri arasındaki ilişkileri düzenleyen bir sözleşme yaptı." dedi.

İÇC'nin de içinde bulunduğu Ulusal Reform Koalisyonu, 20 Eylül'de yapılan parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre 8'i İÇC'den 15 sandalye çıkarmıştı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :