Ürdün ile Türkiye arasında "turizmi canlandırma" görüşmeleri

Ürdün ile Türkiye arasında "turizmi canlandırma" görüşmeleri

AMMAN (AA) - Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile Ürdün Turizmi Canlandırma Genel Müdürü Abdurrezzak Arabiyyat "iki ülke arasındaki turizmi...

AMMAN (AA) - Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile Ürdün Turizmi Canlandırma Genel Müdürü Abdurrezzak Arabiyyat "iki ülke arasındaki turizmi canlandırmanın yollarını" görüştü.

Türkiye'nin Amman Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Karagöz, Arabiyyat'ı başkentteki ofisinde ziyaret etti.

Görüşmede Ürdün ile Türkiye arasındaki turizmi canlandırma ve bu konuda işbirliğini geliştirmenin yolları ele alındı.

Büyükelçi Karagöz, Türkiye'nin özellikle sağlık ve inanç turizmi konusunda Ürdün ile tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Ürdün Turizmi Canlandırma Genel Müdürü Arabiyyat da Türkiye'nin Ürdün halkı tarafından tercih edilen bir ülke olduğunu ifade etti.

Arabiyyat; Türk Hava Yolları (THY), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk turizm şirketleriyle koordinasyon içinde olduklarını dile getirdi.

Resmi verilere göre, geçen yıl Ürdün'ü ziyaret eden Türk turist sayısı 18 bini geçerken, 300 bin Ürdünlü de Türkiye'yi ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :