Ürdün İhvanı'nın Mısır İhvanı'ndan ayrılması

Ürdün İhvanı'nın Mısır İhvanı'ndan ayrılması

Mısır İhvanı, Ürdün İhvanı'nın iç tüzüğünde yaptığı düzenlemeyi doğal bir uygulama olarak nitelendirdi

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Ürdün'deki İhvan yapılanmasının kendileriyle bağını kesen düzenlemeye gitmesini, doğal karşıladı.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı kaynakları, Ürdün'deki yapılanmanın, bağımsız iradesiyle iç tüzüğünde yeni düzenlemeye gitme hakkı olduğunu ifade etti.

Kaynaklar, Ürdün İhvanı'nın yaptığı düzenlemeyi memnuniyetle karşılarken, Genel Sekreter Hemmam Said'in teşkilatın temsilcisi olarak bu yönde karar alma yetkisi olduğunu vurguladı.

Ürdün'deki yapılanmanın ülkelerindeki durumun neye uygun olduğunu daha iyi bildiği belirtilirken, "Bu değişiklik kesinlikle fikri bir ayrım veya teşkilattan çıkmak anlamına gelmiyor. Bu Ürdün'deki İhvan'ın içinde bulunduğu koşullarla ilgili" ifadeleri kullanıldı.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı Şura Konseyi Üyesi Murad el-Adayile bugün yaptığı açıklamada, konseyin iç tüzükteki bir maddeyi değiştirerek Mısır İhvan'ı ile arasındaki bağlantıyı kestiğini duyurmuştu.

Arap Baharı'nın ardından "Ürdün İhvanı'nın Mısır İhvanı ile tüm bağlarının koparılmasını isteyen" Abdulmecid Zenibat başkanlığındaki bir grubun önerileri neticesinde Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı içinde ciddi anlaşmazlıklar yaşanmış Zenibat başta olmak üzere yaklaşık 10 kişi teşkilattan ihraç edilmişti. Teşkilattan ihraç edilen Zenibat ve arkadaşları, İçişleri Bakanlığı'na Müslüman Kardeşler ismi ile tescil başvurusu yapmış, gerçek İhvan Teşkilatı'nın tüm itirazlarına rağmen İçişleri Bakanlığı başvuruyu kabul etmiş ve bu grup Müslüman Kardeşler ismi ile dernekleşmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :