Unutulmayacak sergi açılıyor

Unutulmayacak sergi açılıyor

“Unutanları Unutmayalım” sergisi 4 Mayıs Cuma Saat 11’de Kule Site AVM giriş katında açılacak

 

Yapımı Karatay Belediyesi tarafından tamamlanan ve Türkiye’de bir ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde rehabilite edilen Alzheimer hastaları tarafından yapılan el işleri 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Kule Site AVM giriş katında sergilenecek. Alzheimer hastaların rehabilitasyon çalışmaları sırasında hastalar tarafından kağıt, karton, plastik gibi geri dönüştürülebilir malzemelerle yapılmış el işlerinin sergileneceği “Unutanları Unutmayalım” sergisi Alzheimer hastalarının yaşama nasıl sıkı sıkıya tutunduklarını ve becerilerini göstermek için ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer Hastalarının el emeklerinin sergilenmesinin hem hastalar hem de hasta yakınları için moral verici olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde hastaların uzmanlar tarafından rehabilite edilerek; boyama, hamur işi, el işi gibi sosyal aktivite çalışmaları ile kaliteli vakit geçirmelerinin sağlandığını belirterek; yapılan rehabilitasyonlarda ortaya çıkan çalışmaların sergilenmesinin çok güzel bir organizasyon olduğunu dile getirdi.  Prof.Dr. Güney, desteklerinden dolayı başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

“HASTA YAKINLARININ DA BİZİMDE GÖNLÜMÜZ RAHAT”

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Alzheimer hastalığının bilinirliğinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması için "Unutanları Unutmayalım" sergisinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hasta yakınlarının Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirildiğini vurguladı. Başkan Hançerli, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis minibüsü ile hastaların evlerinden alındığını, uzmanların nezaretinde güvenli bir şekilde Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne götürüldüğünü, rehabilitasyon sonrası tekrar evlerine bırakıldıklarını söyledi. Bu sayede hasta yakınlarının gönül rahatlığı ile günlük yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.  Başkan Hançerli “ Herkesi Alzheimer hastası büyüklerimizin yapmış olduğu el işlerini görmek ve Alzheimer hastalığı hakkında bilgi sahibi olmak için sergiye bekliyoruz.” Dedi haber Merkezi

ntte bu tür etkinliklerin sayısının artması için çalıştıklarını belirten Çaycı sergide emeği olanlara da teşekkür etti. Sergideki eserleri inceleyen ve sanatçılardan bilgi alan Dekan Çaycı, daha sonra sanatçılara katılım belgelerini takdim etti. GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe de desteklerinden dolayı Dekan Prof. Dr. Ahmet Çaycı’ya teşekkür ederek plaket verdi.  Ebru, yağlı boya, rölyef ve keçe kategorilerinde, 48 sanatçıya ait birer eserin yer aldığı sergi 04 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

resim47.jpg

unutulmayacak-sergi-aciliyor--(3).jpg