UNRWA'da çalışan öğretmenler ABD'nin kararını protesto etti

UNRWA'da çalışan öğretmenler ABD'nin kararını protesto etti

GAZZE (AA) - Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) bünyesinde çalışan öğretmenler ve öğrenciler, ABD'nin yardımlarını...

GAZZE (AA) - Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) bünyesinde çalışan öğretmenler ve öğrenciler, ABD'nin yardımlarını azaltma kararını protesto etti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibalya beldesinde düzenlenen yürüyüşe katılan öğretmenler ve öğrenciler, üzerinde "Mülteci olarak kalmayacağım, geri döneceğim", "Onura paha biçilmez" yazan pankartlar taşıdı.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Merkezi Komite Üyesi Mahmud Halef, gösteri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gösterinin, ABD'nin UNRWA'ya yaptığı yardımları azaltma kararının Filistin halkının tüm grupları tarafından reddedildiğini vurgulamak için düzenlendiğini belirtti.

Halef, kesintilerin, eğitim, sağlık ya da diğer konular olsun Filistinli mültecilerin yaşamının her alanını etkilediğini dile getirdi.

ABD'nin yardımlarda kesintiye gitmesinin siyasi bir uygulama olduğunu ve mültecilerin ülkelerine geri dönme haklarını hedef aldığını kaydeden Halef, ABD'nin, mülteciler dosyasını müzakere masasından kaldırmak istediğini ifade etti.

Filistinli grupların ABD'nin UNRWA hakkında aldığı kararları reddettiğini hatırlatan Halef, UNRWA'ya da Filistinli mültecilere yönelik yardım ve bakım rolüne bağlı kalma çağrısında bulundu.

ABD yönetimi, 16 Ocak'ta, "UNRWA'ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün gözden geçirilmek üzere" askıya alındığını duyurmuştu.

Filistin İstatistik Merkezi verilerine göre, UNRWA'ya kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteciden 2,1 milyonu Ürdün'de, 1 milyon 445 bini Gazze'de yaşıyor, bunu sırasıyla Batı Şeria, Suriye ve Lübnan takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :