Ünlü sanatçılar İsrail konsolosluğuna yürüdü

Ünlü sanatçılar İsrail konsolosluğuna yürüdü

Bir grup tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı, İsrail'in Gazze saldırılarını, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyerek protesto etti.

Sanatçılar adına açıklama yapan oyuncu İsmail Hakkı, "Ey insanlar, neredeyse 200 yıl önce dünyayı paylaşıp bölüşen, kendi halklarının da kanlarını emen bu kan emicileri, bu zalimleri tanımak için daha kaç bebeğin parçalanmış bedenlerini görmemiz gerekecek?" diye sordu.
Bebek kokusunun, dünyada bilinen ve bilinmeyen tüm güzelliklerin kokusu olduğunu vurgulayan Hakkı, "Artık herkes biliyor ki, masum olan her şeyi kirlettik. Elimizde bir tek bebekler ve vicdanlarımız kaldı. Bebekleri ve vicdanları da kirletirsek geriye ne kalacak söyleyin. Vallahi hepimizin, bütün insanlığın rabbi Allah, zalimlerin dinine, ırkına bakmaz. Vallahi hepimizin, bütün insanlığın biricik rabbi Allah, zalimleri sevmez" ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında sanatçılar, yanlarında getirdikleri aynaları Başkonsolosluğun camlarına tuttu.

Bir süre "Selam intifada, selam Filistin" sloganları atan sanatçılar, Başkonsolosluk önünde bekleyen polislerin bayramını kutladı ve baklava ikram etti.