Ünlü kayak şampiyonu Büchel, gençlerle buluştu

Ünlü kayak şampiyonu Büchel, gençlerle buluştu

Büchel: "Antrenman yapmak her zaman sizi daha da ileriye götürür. Başarı bedava olmuyor, çalışmak zorundasınız"- Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Gençleri, federasyonun yeni koymuş olduğu olimpik hedefler çerçevesinde Türkiye'nin geleceği olarak

ERZURUM (AA) - Dünyaca ünlü eski şampiyon kayakçı Marco Büchel, bu sporda başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirterek, "Başarı için kendinize güvenmeniz gerekiyor. Size kazandıran şey budur" dedi.

Dünya kupasını 4 kez kazanan ve 6 kez olimpiyat oyunlarına yer alan ünlü kayakçı Büchel, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) ile kayak üreticisi HEAD ve bu markanın Türkiye temsilcisi Sportive arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Erzurum'da genç sporculara deneyimleri aktardı.

- "Kendinize güvenin"

Kayak sporuna başlaması ve sonrasında elde ettiği başarıları anlatan Büchel, "mutlak başarı" için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Bu sporu yapan kişilerin, 13 yaşına kadar zevk alıp eğlendiğini ancak sonrasında diğer aşamanın başladığını belirten Büchel, şunları söyledi:

"Bu yaştan sonra hazırlanmanız ve çalışmanız şart. Eğleniyor, öğreniyor ve değerlendirmeye başlıyorsunuz. Antrenman yapmak her zaman sizi daha da ileriye götürür. Başarı bedava olmuyor, çalışmak zorundasınız. Bu spor, sadece kayağın üzerinde olmuyor. Fiziksel olarak da kendinizi hazırlamalısınız. En önemli şeylerin başında hocalarınızın size söylediklerini yapmanızdır. Ayrıca başarı için kendinize güvenmeniz gerekiyor. Size kazandıran şey budur. Bu çalışmalarınız sonunda başarılı olursanız 'ben bunu yaptım' demelisiniz. Türkiye'nin uluslararası yarışlarda başarılı sonuçlar alacağına inanıyor ve bunu bekliyorum."

- "Gençler Türkiye'nin geleceğidir"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da Büchel'in genç kayakçılarla buluşmasında yaptığı konuşmada, federasyonun yeni koymuş olduğu olimpik hedefler çerçevesinde gençleri Türkiye'nin geleceği olarak gördüklerini ifade ederek, "Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Başlangıçta, küçük yaşlarınızda kayağa başladınız, yıllarınızı verdiniz ve şimdi Türkiye'den olimpiyat şampiyonu çıkarmak isteyen bir federasyon var. Bu federasyonun en güvendiği insanlar sizlersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü kayak şampiyonu Büchel, gençlerle buluştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :