Ünlü hadis alimine, gıyabi Cenaze namazı

Ünlü hadis alimine, gıyabi Cenaze namazı

Dünyaca ünlü Hadis Âlimi Şuayb el-Arnaût, Ürdün’ün başkenti Amman’da hakka yürüdü. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Camii'nde Cuma Namazından sonra gıyabı cenaze namazı kılınarak dualar edildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İlahiyat Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci gıyabı cenaze namazına katıldı.  Âlim Şuayb el-Arnaût Hoca’nın  1996- 97 yıllarında öğrencisi olan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Fikret  Karapınar, hocanın Türkiye için önemli olduğunu söyledi.   Ünlü Hadis aliminin cenazesi  Cuma namazına müteakip Amman'da defnedilirken Türkiye’yi de iki bürokrat cenazeye katıldı.

“TÜRKLER ONUN İÇİN ÖZELDİ”

Hadis Âlimi Şuayb el-Arnaût,’ün öğrencisi olan Fikret Karapınar, hoca hakkında özel açıklamalarda bulunarak, “Hocanın düzenli olarak devam ettiği haftalık sohbetleri de vardı. O bir dava adamıydı. Ömrünü İslam ümmeti ve davasına adamış biriydi. Dünya Müslümanlarının ve İslam dünyasının problemleri ile de ilgilenirdi. Dünyayı takip eden biriydi. Balkanlar için ilgilenip yetiştirdiği öğrencilerini geri gönderip düzenli olarak ziyaret ederdi. Türkiye'yi ve Türkleri çok severdi. Kendisini ziyarete gelen Türkleri asla geri çevirmezdi. Onun ziyaretçileri Amerika'dan Arap dünyasına, Türkiye'den Balkanlara kadar uzanırdı. Bunların yanında Arapçayı çok iyi bilmekte ve birçok hadislerin açıklamasını ve tefsirini günümüze uyarlamıştır” dedi.