Üniversitelilerden ilkokul öğrencilerini sevindiren etkinlik

Üniversitelilerden ilkokul öğrencilerini sevindiren etkinlik

Selçuk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yukarı Pınarbaşı İlkokulu'nda okuyan öğrencilere destek vermek amacıyla eğitim şenliği düzenledi.

 

Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören üniversite öğrencileri bir proje kapsamında Selçuklu ilçesine bağlı Yukarı Pınarbaşı İlkokulu’nda şenlik düzenledi. Şenlikte öğrenciler çeşitli atölyeler kurarak okulda eğitim gören öğrencilere destek oldular. Etkinlikte konuşan Selçuk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Perihan Akil "Biz harika bir etkinlik gerçekleştirdik, üniversiteli gençlikle tanışan çocuklar şenlikte çok eğlendiler, onlar için gelecekte güzel birer örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Ayrıca yerel yönetimin ve köy halkının da katılımıyla vakfımızın da bir ilkesi olan yerel katılım ilkesini tam anlamıyla yerine getirmiş olduk. Yerel halkta oluşan üniversiteli gençlikle ilgili önyargıları da yıktığımıza inanıyoruz." dedi.

Şenlik sayesinde ilkokul öğrencilerin güzel atölyeler kazandırdıklarını söyleyen Akil "Öğrencilerimizin hemen her branşta daha eğitimli olmalarını istedik. Onlara birer abi birer abla olmak istedik.  Bu düzenlediğimiz etkinlikle onların tebessümü çok hoşumuza gitti. Onlara bilim elçileri atölyesi, çocuklarla tohum dikim atölyesi yani çiçek atölyesi, kitap ayracı atölyesi, bileklik atölyesi, ritim atölyesi, tiyatro atölyesi, el-bas atölyesi, yüz boyama atölyesi, maske atölyesi kazandırdığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

YAMLI’YA TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Selçuklu İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı 'ya ve Dumlupınar Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı'ya teşekkür ettiklerini belirten Akil "Bu etkinliğe desteklerinden dolayı başta kaymakamız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Ayrıca desteklerinden dolayı Dumlupınar Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı'ya da çok teşekkür ederim. İnşallah daha güzel projelerimizle daha çok öğrencimize destek oluruz " diyerek sözlerine son verdi. 

Program sonunda öğrenciler ile Toplum Gönüllüleri Öğrencileri hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe Selçuklu İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan da katıldı.

universitelilerden-ilkokul-ogrencilerini--(9).jpeguniversitelilerden-ilkokul-ogrencilerini--(12).jpeguniversitelilerden-ilkokul-ogrencilerini--(14).jpeg