Üniversiteliler proje yarışında

Üniversiteliler proje yarışında

TÜBİTAK tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen girişimcilik ve yenilikçilik, sanayiye yönelik lisans bitirme tezleri ile üniversite öğrencileri yazılım projeleri yarışması başvuruları bugün başladı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK), üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen girişimcilik ve yenilikçilik, sanayiye yönelik lisans bitirme tezleri ile üniversite öğrencileri yazılım projeleri yarışması başvuruları bugün başladı.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca 2013 yılından bu yana, üniversite öğrencilerine yönelik, girişimcilik ve yenilikçilik, sanayiye yönelik lisans bitirme tezleri e üniversite öğrencileri yazılım projeleri yarışması düzenleniyor.

Üniversite öğrencilerini, ülkenin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmalara, 2015 yılında 296, 2016'da ise 508 proje başvurusunda bulunuldu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte ön inceleme ve değerlendirmeden geçen 135 proje, 22-24 Ekim tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde yapılacak final sergisinde dereceye girmek için yarışacak. Final sergisinde görücüye çıkacak projeler, katılımcılar tarafından incelenecek ve jüri tarafından değerlendirilecek. TÜBİTAK'ta 25 Ekim'de yapılacak ödül töreninde, dereceye giren projeler açıklanacak ve sahipleri ödüllendirilecek.

- Başvurular 12 Haziran'a kadar sürecek

Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında, mühendislik, teknoloji, doğa, sosyal, beşeri, tıbbi ve tarımsal bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin, bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek ürün ve süreç geliştirme alanlarında, sanayi ve iş dünyasıyla ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedefleniyor.

Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında da girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini artırmak, yenilikçi ve girişimci fikirleri desteklemek ve genç beyinlerin araştırma kültürüne sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında ise lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek, ülkenin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına, yerel sektörün gelişimine katkı sağlanması ve bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek hedefleniyor.

Yarışmalar için bugün başlayan başvurular, 12 Haziran'a kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :