Üniversiteliler Gazze'deki katliama kanolarla dikkati çekti

Üniversiteliler Gazze'deki katliama kanolarla dikkati çekti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan üç ayrı takım, betondan geliştirdikleri batmayan 300 kilogramlık kanoların üzerine "Kudüs Bizimdir" yazarak Filistin'de yaşanan katliama dikkat ç

ERZİNCAN (AA) - KEMAL ÖZDEMİR - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan üç ayrı takım, betondan geliştirdikleri batmayan 300 kilogramlık kanoların üzerine "Kudüs Bizimdir" yazarak Filistin'de yaşanan katliama dikkati çekti.

Mühendislik Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, dönem sonu ödevi olarak betondan, batmayan, hafif, gelişmiş mekanik özelliklere sahip 4 metre uzunluğunda 150 ila 400 kilogram ağırlığında 3 ayrı beton kano tasarladı.

Fakültenin laboratuvarında keçi kılı, geo-grid ve perlit kumu gibi malzemelerden üretilen özel beton harcı ile imal edilen kanolar, farklı nehir ve göletlerde yapılan batırma testinden başarıyla geçti.

Boyama işlemine alınan kanolar, son bir haftada Gazze'de yaşanan katliamlara dikkati çekmek için öğrenciler tarafından "Kudüs Bizimdir" ve "Erzincan Başbakan Binali Yıldırım Üniversitesi" yazıldı.

Kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Mesire Alanına kamyonla getirilen kanolar, alınan güvenlik tedbirlerin ardından sorumlu öğretim görevlilerinin nezaretinde gölete indirilerek başarıyla yüzdürüldü.

- Atık malzemelerden beton kano ürettiler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Yalçıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin dönem sonu ödevi olan beton kano çalışmalarını başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Kanonun üretim hesaplamalarının öğrenciler tarafından yapıldığını anlatan Yalçıner, "Bitirme projemizdeki amacımız farklı atık malzemeler kullanılarak beton kano üretimi gerçekleştirmektir. Bu tür bitirme projeleri ile öğrencilerimiz 4 yıl boyunca kazanmış oldukları pratik bilgileri böylelikle teoriye dökme imkanını yakalamış bulundular. Yalnızca inşaat mühendisliği temel bilgileri değil içerisinde bulundukları fizik, kimya ve sanatı bile barındıran bir etkinliği hep birlikte yaşadık." diye konuştu.

- "Kudüs Bizimdir"

İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Burak Şahin ise beton kano bitirme ödevinde son zamanlarda Filistin'de yaşanan katliama dikkati çekmek farklı bir tema kullandıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Beton kano bitirme ödevimizde arkadaşlarımızla almış olduğumuz kararla son zamanlarda gündeme gelen konular ve renklerle boyamayı düşündük. Biz hazırladığımız beton kanoda son zamanlarda Kudüs'te yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla böylesine bir çalışma yaptık. Hazırladığımız kanonun üzerine 'Kudüs Bizimdir' yazısı yazarak ona uygun bir tema ile boyadık. Yaptığımız bu çalışmayla bir meşale yaktığımızı düşünüyorum."

Öğrencilerden İlker Yıldırım da beton kanodaki asıl amaçlarının betonun işlenebilirliğini artırmak ve daha hafif beton üretmek olduğunu vurgulayarak "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın adını kanomuza vermeyi uygun gördük. Bunun sebebi ise kendisi bizim gururumuz olması. Aslında kendisinin de gemi mühendisi olduğunu biliyoruz bu nedenle böyle bir şey yaptık." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :