Üniversitelerde hakemlik dersi Konya’da başladı

Üniversitelerde hakemlik dersi Konya’da başladı

Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığının projelerin içerisinde yer alan “Seçmeli Voleybol Hakemlik “ dersi Ülke genelinde 3 üniversite de start alırken, bunlardan ikisi Konya Karatay üniversitesi ve Konya Selçuk üniversitesi Spor bilimleri fakültesinde

 

Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığının projelerin içerisinde yer alan “Seçmeli Voleybol Hakemlik “ dersi Ülke genelinde 3 üniversite de start alırken, bunlardan ikisi Konya Karatay üniversitesi ve Konya Selçuk üniversitesi Spor bilimleri fakültesinde başladı. Bu proje Türkiye’de bir ilk olarak start aldı. Üniversitelerdeki yeni başlayan  “ Seçmeli Voleybol Hakemlik dersi” konusunda bilgiler veren Türkiye Voleybol Federasyon’u MHGK üyesi Meral Taşpınar;  Türkiye Voleybol Federasyonumuzun Projelerinden olan Üniversitelerde “Seçmeli Voleybol Hakemlik Dersi” KTO Karatay Üniversitesinde ve Selçuk Üniversitesi Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi̇ , KTÜ Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Bilimlerinde 14 haftalık ders verilmektedir.  Ders Voleybol Federasyonu MHGk üyeleri tarafından veriliyor. Konya’da bu görev bana verildi.

Derslerde başarılı olan üniversite öğrencileri TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu tarafından değerlendirilip Aday Voleybol Hakemi olacaklarıdır. İlimizde KTO Karatay Üniversitesi tüm bölümleri ve Selçuk Üniversitesi Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesinde bu ders verilmektedir. Bu uygulama bugüne kadar gerçekleştirilen ilk olarak tarihe geçmiştir” dedi.