Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Bolu'da düzenlenen şampiyonaya 62 üniversiteden 388 sporcu katılıyor

BOLU (AA) - Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) başladı.

AİBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun spor salonunda düzenlenen şampiyonada, 62 üniversiteden 96 kadın, 292 erkek olmak üzere 388 sporcu yarışacak.

Açılış töreninde konuşan Vali Aydın Baruş, önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Ülkemizin dört bir yanından yüzlerce genç kardeşimiz sadece birbirleriyle yarışmak, mücadele etmek için bir araya gelmiyor. Bugün ülkemizin 62 üniversitesinden bu turnuvaya iştirak eden gençlerimiz, aynı zamanda sporun kardeşlik, dostluk, arkadaşlık olduğu mesajını Türkiye'ye, dünyaya gösteriyor" ifadesini kullandı.

Gençleri toplumsal dayanışmaya olumlu katkı sağlayan önemli uğraş olan sporu tercih ettiği için kutlayan Baruş, "Gençlerimizin kick boks sporunu sevmelerinde ve ülkemizin dünya çapında önemli sporcular yetiştirilmesinde büyük pay sahibi olan Kick Boks Federasyonunun Başkanı ve yöneticileri başta olmak üzere, tüm antrenörlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı da şampiyonaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydederek, müsabakalarda 62 üniversiteden yaklaşık 400 sporcunun yarışacağını söyledi.

Şampiyona, pazar günü sona erecek.

Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Kaynak:Haber Kaynağı