Üniversite yerleşkesinde kayık keyfi

Üniversite yerleşkesinde kayık keyfi

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsündeki öğrenciler, yerleşkedeki yapay gölde kayıkla gezinti yapıyor - Rektör Prof. Dr. Emin Erkan: - "Şırnak'taki terör algısını kırmak adına çalışmalarımız sürüyor. 'Kayık keyfi' adı altında arkadaşlarımızla çal

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Mehmet Emin Acar Kampüsü öğrencileri 10 bin metrekarelik yapay gölde kayığa biniyor.

Üniversite yönetimi tarafından öğrencilere farklı sosyal etkinlik sunmak için bir süre önce Trabzon'dan 3 metre uzunluğunda kayık sipariş edildi. Şırnak'a getirilen kayık, yerleşkedeki yapay göle indirilirken kayıkla gezinti yapan öğrenciler uygulamadan duyduğu memnuniyet dolayısıyla üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere dokunacak projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çok güzel kampüse sahip olduklarını ifade eden Erkan, "Üniversitemizi tercih eden öğrenciler kendisini yalnız hissetmeyecek ve sıkılmayacaktır. Spor branşındaki tesislerimizin yanı sıra çeşitli etkinlikler de yapmaya çalışıyoruz. Şırnak'taki terör algısını kırmak adına çalışmalarımız sürüyor. 'Kayık keyfi' adı altında arkadaşlarımızla çalışma yaptık. 10 bin metrekarelik yapay gölümüzde öğrencilerimiz kayığa biniyor." diye konuştu.

Erkan, eğitim öğretim sezonunda öğrenciler tarafından kayığa büyük talep olacağını göz önünde bulundurarak ikincisinin siparişini de verdiklerini sözlerine ekledi.

Kayıkla gezinti yapan öğrencisi Cemal Uğur, üniversite yönetiminin öğrencilere yönelik uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayığa binerek stres attığını aktaran Uğur, "Kentte sosyal anlamda belki yeterince aktivitemiz yok ama üniversite bu açığı kapatmak adına çalışmalarını çok olumlu buluyorum. Denizimiz yok ama yapay gölette kayık keyfimi yapıyoruz. Kayık kampüse gerçekten çok ayrı bir hava oluşturdu." dedi.

Üniversite öğrencisi Cudi Yağız ise yapay gölde kayık keyfini yaşadığını vurgulayarak, "Öğrenciler için güzel bir uygulama oldu. Şırnak’ta bunun olması daha farklı bir anlam taşıyor." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :