Üniversite yapılan bir hak gaspıdır...

Bilindiği gibi Seydişehir Meslek Yüksekokulu ve Ahmet Cengiz Fakültesi, Selçuk Üniversitesi’nin bünyesinden alınarak Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlandı.

Bu işin böyle olacağını mart ayındaki bir yazımda belirmiştim.  Alınan karar benim için sürpriz olmasa da Seydişehir’de birçok kişi için şok etkisi yarattı zira gelişmelerden bihaberdi onlar…

 Alınan karar için şu an itibari ile yapılabilecek çok fazla bir şey olduğunu zannetmiyorum ancak karar birçok açıdan değerlendirilebilir.

Öğrenci, öğretim görevlileri, Seydişehir açısından bakıldığı zaman görünmeyen detaylar konunun önemini ortaya çıkarıyor…

Öğrenci açısından olaya bakarsak Selçuk Üniversitesi diye tercih ettiği bir okulun başka bir isimle değiştirilmesi çokta hoş bir durum değil. Buna kimsenin de hakkı olduğu kanaatinde değilim.

Buradan Erbakan hoca karşıtlığı bir yaklaşım olamadığını tahmin edersiniz. Zira Hangi isim konsa hangi yerin ismi değişse kabul edilecek bir durum değil. Bu tür değişikliklerde yeni konulan isimler çok değerlidir o şehir ve bölge için çok önemlidir ona hiç bir itirazım yok, kabul ediyorum ama bu şekilde değiştirilmesine kesinlikle karşıyım.

Bu söylediğim şeyler zaman zaman Türkiye’de siyasiler, belediyeler tarafından milletin hafızasında kazınmış cadde vb yerlerin değiştirilmesi çok sık rastlanan bir şey… 

Bunlara diyeceğim tek bir şey var eskiler olduğu gibi kalsın. Yeni yapabiliyorsan yeni yapılan cadde sokak ve okula her neyse oralara yeni isimler vermek daha iyi olur derim…

 Okul açısından olaya bakarsak Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesini kıyaslamak mümkün olmadığı için Seydişehir’in aleyhine gibi gözüken bu konu lehine çevrilebilir... 

Nasıl derseniz Selçuk Üniversitesinin bünyesinden ayrılan Necmettin Erbakan Üniversitesinin bina sorunu yaşaması ile Konya da kiralık yerlerde eğitim vermeye çalıştığını biliyorum. Üniversiteye bağlı üç fakülte var birisi Konya diğeri Ereğli, Ereğli’nin kapatılması söz konu diğeri ise Seydişehir’de…

 Konya da eğitim elamanı var bina yok, Seydişehir de bina var eğitim elemanı yok. Bu yüzünden iki bölüme öğrenci alınamıyor ve yeni bölümlerin açılması söz konusu olabilir. Seydişehir açısından bu konu bu şekilde dikkate alınarak bu yönde bir çalışma yapılması Seydişehir için büyük kazanımlar sağlanacak nitelikte. Tabii 1989 da açılan sağlık meslek yüksek olundan haberdar olmayan bir ilçenin bu konuyla ne kadar ilgisi olur ayrı bir konu.

Bunun akabinde Beyşehir’deki fakülte neden Selçuk Üniversitesinde kaldı… Seydişehir niye Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlandı? Gibi kafa karıştıran sorular hemen akla gelebilir. Bu tür tartışmaların ise kısır döngüden başka bir şey  kazandırmaz. Biz ilçenin menfaatine gelecek konuları tartışalım ve gelişen olayları nasıl ilçenin lehine çeviririz onu konuşalım derim.

 Öğretim elemanları açısından ise akademik kariyer yapma şansı Selçuk Üniversitesine göre kıyaslanmayacak şekilde azalacağını düşünüyorum…

Öğrenciler üniversite sınavında belirtilen puanı alarak kazandığı fakülteye geldiler ancak henüz fiziki eksiklikleri bile yerine getirilememiş üniversitenin öğrencisi oldular.

Akşam Selçuk Üniversiteli Sabah Necmettin Erbakan…

Eğri oturup doğru konuşmayalım…

Lütfen doğru oturup doğru konuşun…

Buna hakkınız var mı? Bu hak gaspı değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.