Üniversite tercihleri yarın sona eriyor

Üniversite tercihleri yarın sona eriyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre adayların üniversite tercihlerini bildirme süresi yarın sona erecek. Adaylar,...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre adayların üniversite tercihlerini bildirme süresi yarın sona erecek. 

Adaylar, 7 Temmuz'da başlayan ÖSYS tercih işlemlerini, yarın saat 23.59'a kadar, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak ve tercih süresi uzatılmayacak.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işleminin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.  Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2014-ÖSYS Tercihleriniz ………..' tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması gerekiyor.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra  tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı