Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri başladı

Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri başladı

Türkiye’nin prestijli eğitim platformu olan Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında Dedeman Hotel’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan bir etkinlik düzenlendi.

 

 Türkiye’deki üniversitelerin katılarak kendilerini tanıttığı Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’nde, gençlere geleceklerini doğru bir şekilde planlayabilmeleri için kariyer desteği de sunulacak. Bu amaçla rehberlik ve kariyer odaklı birçok seminer düzenlenecek. Uzmanların gençlere geleceğin mesleklerini tanıttığı, üniversite ve bölüm seçmenin önemini anlattığı seminerlerde, her seçimin kariyere yansıması ise kimi vakit örneklemelerle anlatılacak. Tamamı ücretsiz ve her biri iki gün sürecek olan yükseköğretim günlerinde rehber öğretmenler de 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gençlere birebir hizmet verecek. Rehber öğretmenler gençlere sınav tüyoları, kaygı ile başa çıkma yolları ile puanlamalar konusunda bilgi aktarımı yapacak.

30’a yakın devlet ve vakıf üniversitesinin stant açacağı etkinlikte ziyaretçiler üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşmeler yapabilecek. Ayrıca etkinlik süresince CNN Türk Başarıya Doğru Programı yapımcısı Sabah Gazetesi ve daha birçok eğitim uzmanı tarafından Sınav Stresi ve Motivasyon,  LYS’ye Hazırlık Süreci, Etkili Ders Çalışma,  Kariyer Planlama, Geleceğin Meslekleri ve Meslek Seçimi konularında 12. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici seminerler verilecek. Tanıtım günleri Dedeman Hotel’de 09.30 / 16: 00 saatleri arasında tamamıyla ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ferit Hepokur-Memleket