Üniversite öğrencisinin öldürülmesine ilişkin dava

Üniversite öğrencisinin öldürülmesine ilişkin dava

Adana'da üniversite öğrencisinin silahla öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan anne, baba ve oğlu, tetikçi olduğu iddia edilen kişi ile tutuksuz 4 yakınının yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da, üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne, baba ve oğlu ile tetikçi olduğu öne sürülen sanık ve olaya yardımcı olduğu iddia edilen 4 yakınının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammet Emin Kahraman, babası Hüseyin ve annesi Gülesin Kahraman, tetikçi olduğu iddia edilen Harun Erdem ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Ramise ve Gökhan Ç. ile Rezzan ve Burhan S. çifti ise duruşmaya gelmedi.

Maktulün annesi Aysel ve babası Muhsin Yaluk ile akrabaları ise duruşmaya üzerinde gencin fotoğrafı ve "Daima bizimlesin Kandemir" yazısı bulunan tişört giyerek katıldı.

Söz verilen maktulün annesi Aysel Yaluk, oğlunun gözleri önünde kurşunlandığını, kucağında can verdiğini söyledi.

Çok büyük bir acı yaşadıklarını anlatan Yaluk, şöyle devam etti:

"Oğlum gittiğinden beri bizim mutluluğumuz, huzurumuz gitti, evimizin ışığı söndü. Oğlum suçsuzdu, kavga etmeyi bilmezdi. Tek dileği okulunu bitirip iyi bir eğitimci olmaktı. Nasıl kıydınız benim evladıma? Tetikçi, oğlumu bir yazlık ev ve bir iş yeri için vurduğunu söyledi. Mahkeme salonunda ise gözümüzün içine baka baka oğlumun ölümünden kesinlikle sorumlu olduğuna inandığım bu insanların masum olduğunu, onları mağdur ettiğini söylüyor ve pişmanlığını dile getiriyor. Bu nasıl bir vicdan, bu nasıl bir inanç, bu nasıl bir insanlık?"

Sanık Gülesin Kahraman ise suçsuz olduğunu savundu. Kendisinin de bir anne olduğunu dile getiren Kahraman, "Ben de evladımı kaybettim cenazesine dahi katılamadım, suçsuz olduğum er geç ortaya çıkacak." dedi.

Daha önce yazlık ev ve iş yeri için cinayeti işlediğini ileri süren Harun Erdem ise olayda Kahraman ailesinin suçu olmadığını iddia etti.

Suçlunun kendisi olduğunu ifade eden Erdem, "Konuşmaya gittiğimde maktul bana küfredip omzumdan tutarak kafa attığından dişim kırıldı, yere düştüm. Belimdeki silahı çıkartıp havaya doğru sıktım, nereye doğru gittiğini anlamadan olay ansızın gelişti, böyle olmasını istemezdim." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- "Adalete güveniyorum"

Anne Yaluk, adliye çıkışında gazetecilere, çantasında ölen oğlunun çenesine bağlanan tülbendi taşıdığını söyledi. Yaluk, "Oğlumun kokusu bunun üzerinde. Bununla yatıp kalkıyorum." diye konuştu.

Oğlunun planlanarak öldürüldüğünü iddia eden acılı anne, "Adalet tecelli etsin, adalete inanıyorum, güveniyorum. İnşallah gerekli cezaları alırlar. Olay günü oğlumla beraber hasta ziyaretinden döndük. Silah sesleri geldi. Baktığımızda oğlumun arkasından ateş edildiğini gördük. Eşim üzerine kapandıysa da tüm kurşunlar oğluma isabet etti." ifadelerini kullandı.

- Olay

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, 13 Mayıs'ta Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yaluk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Soruşturma kapsamında Yaluk'un kız arkadaşı S.Y'nin eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası Hüseyin Kahraman ile ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet Emin Kahraman ile anne ve babası tutuklanmış, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tetikçi olduğu ileri sürülen Harun Erdem ise 9 Ağustos 2016'da polis ekiplerince saklandığı Ceyhan ilçesindeki bir evde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

İddianamede, tetikçi olduğu iddia edilen Erdem, Muhammet Emin Kahraman ile annesi ve babasının ağırlaştırılmış müebbet, olaya yardımcı olduğu öne sürülen 4 yakınının ise 5'er yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :