Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz:

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana'dan ve ilçelerden Mersin'e yolcu taşıyan araçlara kamera zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Böylece herhangi bir tehlike anında sistem devreye girecek, aracı hangi şoförün kullandığı, herhangi bir olay konusunda yolcunun hangi otobüse saat kaçta bindiği kayıt altına alınıp incelenecek" dedi.

Kocamaz, Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (MEŞTİ) açılış töreninde yaptığı konuşmada, terminalin modern çağın gereklerine uygun ve ayrıntılar düşünülerek yapıldığını söyledi.

MEŞTİ'deki 81 iş yerinin her yıl 20 milyon lira bedelle 3 yıllığına ihaleyle kiraya verildiğini belirten Kocamaz, "Daha önce eski otogarda yıllık kira bedeli 322 bin lirayken, 20 milyon liraya çıktı. Yani tam 62 kat farkla ederinin çok altına kiralanan dükkanlar, şimdi gerçek fiyatına kiralandı. Elde edilen bu değer kira bedelleri, Mersin trafiğini rahatlamak için battı çıktı şeklinde kavşaklarda kullanılacak" şeklinde konuştu. 

- Özgecan Aslan'ın öldürülmesi 

Mersin'in nüfusuna oranla toplu taşıma araçlarının yetersiz kaldığını, bu yüzden 60 otobüs aldıklarını anımsatan Kocamaz, bu otobüslere ilave 10'u körüklü olmak üzere 50 otobüsün daha hizmete gireceği bilgisini paylaştı.

Otobüslerde sadece teknik donanımların değil, güvenlik ve huzurun da hakim olması gerektiğine dikkati çeken Kocamaz, şöyle devam etti:

"Geçen günlerde acımasızsa katledilen genç kızımız Özgecan, maalesef bunun üzücü örneğidir. Sizlerin ve çocuklarımızın toplu taşıma araçlarına güvenle ve huzurla binmesi için panik butonu, kamera sistemi ve online olarak merkezden izlenebilme dönemlerine geçiyoruz. Adana'dan ve ilçelerden Mersin'e taşıma yapan bütün toplu taşıma araçlarına kamera mecburiyeti getiriyoruz. Böylece herhangi bir tehlike anında sistem devreye girecek. Aracı hangi şoförün kullandığı, herhangi bir olay konusunda yolcunun hangi otobüse saat kaçta bindiği kayıt altına alınıp incelenecek. 3 ay içinde belediyemizin bütün araçlarına bu sistemi kuracağız. Diğer toplu taşıma araçlarının da eksiklerini tamamlamalarını bekliyor ve yönetmeliğimizi ona göre yeniden düzenliyoruz.

Artık toplu taşımada görev yapan bütün şoförlerin GBT'si araştırılacak, psikolojik muayeneden geçirilecek ve kan numuneleri alınarak uyuşturucu kullanıp kullanmadığı, alkol bağımlısı olup olmadıkları araştırılacak."

Kocamaz, şoförlerin eğitimden geçirileceğini, tek tip elbiseyle hizmet verilmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokoldekiler, açılış kurdelesini kesti.

Kaynak:Haber Kaynağı