Üniversite öğrencilerinin projeleri sanayicilerle buluştu

Üniversite öğrencilerinin projeleri sanayicilerle buluştu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) birlikteliğiyle düzenlenen ESOGÜ 2017 ETTOM Fair Play Proje...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) birlikteliğiyle düzenlenen ESOGÜ 2017 ETTOM Fair Play Proje Fuarı açıldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş ve Ticaret Merkezi Alanı'nda gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, 10 yıldır üniversitedeki faaliyetler ile sanayicileri bir araya getirerek fikirleri paylaşmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

ETTOM Fair Play Proje Fuarı ile gençlerin sanayicilere projelerini anlatmalarını, burs almalarını, finansman temin etmelerini ve işbirliği yapmalarını amaçladıklarını ifade eden Özaydemir, şunları kaydetti:

"ESO olarak ESOGÜ ile işbirliğini çok sevdik. ESOGÜ'nün mühendislik dallarında kökleşmiş bir yapıya sahip olması bu konuda önemli rol oynuyor. Önümüzdeki dönemde ESOGÜ ile işbirliği daha da gelişecek. Bugün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde mühendis olarak çalışan personelin yüzde 50'sinden fazlası Eskişehir'deki üniversitelerden mezundur."

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise fuar aracılığıyla ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık, Fen Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri öğrencilerinin bitirme projeleri ile diğer eğitim faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan öğrenci projelerinin Eskişehir sanayicileriyle buluştuğunu söyledi.

Sanayi ile daha fazla işbirliği oluşturmak için çalışmalara devam ettiklerini belirten Gönen, sanayicilerin kendi sektörlerinde ihtiyaç duyduğu inovasyon ve Ar-Ge odaklı gelişmeye daha hızlı cevap verebilecek bir ortam hazırlandığını anlattı.

Fuarda sergilenen projelerden "IoT (Nesnelerin İnterneti) Tabanlı Akıllı Sokak Aydınlatma Sistemi" brincilik, "Yangınla Mücadele Robotu" ikincilik, "Oyunla El Rehabilitasyonu" ise üçüncülük ödülüne değer görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :