Üniversite öğrencilerinin kan bağışı kampanyası

Üniversite öğrencilerinin kan bağışı kampanyası

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları kan bağışı kampanyası başlattı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları kan bağışı kampanyası başlattı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Çubuk yerleşkesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin düzenlediği kampanyada, öğrenciler ve çalışanlardan toplam 400 ünite kan toplanması hedefleniyor.

Okulun koridorunda üniversite öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirilen 2 gün sürecek kampanyaya, öğretim görevlileri ve yüksek okul çalışanları da destek verdi.

Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizle Kızılay'la ortak bir çalışma yürütüyoruz. Kan, herkesin zaman zaman ihtiyaç duyduğu, bizimde ihtiyaç duyabileceğimiz önemli bir madde. Kana ihtiyaç olunmadığı zamanda kanın verilebileceğini bugün öğrencilerimizle birlikte gösterdik." diye konuştu.

Kan bağışının hem insanlara faydası olduğunu hem de kişinin kendisine faydası olduğunu dile getiren Kızılay yetkilisi Dr. Ersin Erdemli de "Düzenli kan bağışı kemik erimesini engeller, kalp krizi riskini azaltır ve vücut direncini artırır. Her halükarda insana faydalıdır. Biz herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :